SAZNAJEMO

TEŽAK PROPUST OBITELJSKOG LIJEČNIKA: Njegovom greškom pacijent zaražen koronavirusom ušetao u pulsku bolnicu. Dva zdravstvena radnika zbog toga su morala u samoizolaciju. SREĆOM, U CIJELOM NESRETNOM DOGAĐAJU IMA I JEDNA POVOLJNA OKOLNOST

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Kako saznajemo, pacijent zaražen koronavirusom ušetao je u pulsku Mornaričku bolnicu kako bi snimio pluća! U trenutku dolaska na odjel djelatnici bolnice nisu imali informaciju da je pacijent zaražen koronavirusom.

Tim više što je u bolnicu stigao po preporuci obiteljskog liječnika koji mu je izdao uputnicu. Kako doznajemo, obiteljski liječnik je Puljanina zbog respiratornih smetnji s uputnicom poslao u pulsku bolnicu da napravi pretragu snimanja pluća.

Zasad je nepoznato o kojem se liječniku radi i kako je moguće da tog pacijenta, koji je već imao respiratornih problema, liječnik nije uputio na zarazni odjel. Naime, na taj način je ugrozio da se zaraza prošiti među zdravstvenim djelatnicima.

Informaciju o zaraženom pacijentu koji je ušao u bolnicu potvrdila nam je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić, dodajući da su zbog ove situacije trenutno u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer. Također, dr. Hrstić je potvrdila da su u izolaciji od prije još dva liječnika, s odjela interne i anesteziologije.

Ravnateljica dr. Irena Hrstić kaže da je sreća u nesreći što je zaraženi pacijent, koji je ušao u bolnicu, imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice. Cijeli prostor u kojem je boravio zaraženi odmah je dekontaminiran.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater