još luksuzniji

STANCIJA MENEGHETTI GRADI ŠEST VILA VRIJEDNIH 5 MILIJUNA EURA Gostima će biti na raspolaganju SVE ŠTO POŽELE


Ovih dana na stanciji Meneghetti situacija je nalik ljudskom mravinjaku. Uz tešku mehanizaciju, kamione, bagere, traktore i rovokopače, tu je i veliki broj radnika zaposlenih na gradnji šest novih objekata - luksuznih villa koje će, kako kaže Suzana Vrtičević Tica, članica Uprave Društva Meneghetti, ulazna vrata prvim gostima otvoriti u svibnju sljedeće godine.

Naime, šest vila procijenjene ukupne vrijednosti pet milijuna eura, raspolagat će luksuznom ponudom i sadržajima. Svaka će imati vlastitu terasu i jedan, a poneka i dva pripadajuća bazena.

- Sredinom listopada, nakon iznimno uspješne turističke sezone, započeli smo s drugom fazom radova i novih gradnji na stanciji. Konkretno, Meneghetti je sada veliko gradilište na kojem se gradi šest novih objekata - luksuznih vila, od kojih svaka površine 225 četvornih metara, i koje će nesumnjivo našu ponudu ne samo obogatiti novim kapacitetima, nego i oplemeniti još atraktivnijim i bogatijim sadržajima za goste, objašnjava Vrtičević Tica, dodajući kako će gosti tih vila imati sve što požele - od mogućnosti unajmljivanja batlera, preko osobnog kuhara, pa sve do putnih transfera.

Rast cijena i noćenja

Nakon zahtjevnih zemljanih radova, u tijeku je izvedba temelja.

- Na osnovu hodograma radova s pravom očekujmo da kroz desetak dana započnu i oni nadzemni, odnosno zidarski radovi. Naš je plan da svih 18 spavaćih soba i sedam bazena bude u funkciji početkom svibnja, kaže naša sugovornica, od koje doznajemo i kako će jedna od šest vila u potpunosti biti opremljena i prilagođena osobama s invaliditetom.

Govoreći o gradilištu na nadaleko poznatoj stanciji u Istri, Vrtičević Tica objašnjava da je riječ o drugoj fazi uređenja prostora Meneghetti koji zauzima površinu od 12 hektara (od koji šest zauzima vinograd). Podsjeća i da je stancija kakva je danas poznata izgrađena 2016. godine, nakon šest mjeseci građevinskih radova i gradnje tri rezidencijska dijela i glavne zgrade, na prostoru koji je do tada imao samo jedan manji objekt.

- Dakle, u nove se gradnje i nove sadržaje ide planirano, a ono što posebno veseli jest činjenica da nas na takve poduhvate tjeraju gosti, čiji broj iz godine u godinu raste. Naime, u 2018. godini ostvarili smo 7,5 tisuća noćenja, odnosno 15 posto više nego godinu ranije, uz važnu napomenu da su cijene ove godine u odnosu na prošlu bile više. Veseli i činjenica da nam se gosti vraćaju, odnosno da smo postigli to da se stancija Meneghetti ponajbolje reklamira usmenom predajom, bez plaćenih oglasa i reklama, kaže članica Uprave Suzana Vrtičević Tica, dodavši kako se zadovoljni gost vraća, ali i širi dobar glas o tome gdje je bio i što je doživio.

Dolaze Amerikanci

Inače, najbrojniji gosti na stanciji su Austijanci i Nijemci, dok treću poziciju zauzimaju gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Dodajmo kako izgradnjom šest novih luksuznih villa, u kojima će cijena dnevnog najma dostizati i 2.500 eura, neće staviti "točka na i". Naime, otkriva nam Suzana Vrtičević Tica, slijede još dvije faze. U trećoj, koja će startati nakon slijedeće turističke sezone, gradit će se nova vinarija, soba za kušanje i zaseban objekt s kapacitetom deset soba, dok će četvrta faza ponovno biti u znaku gradnje novih luksuznih vila.

No, ono što posebno veseli jest činjenica da će stancija Menegetti, u kojoj su danas stalno zaposlena 42 djelatnika (plus desetak sezonaca), već za slijedeću sezonu potraživati barem dvadesetak novih radnika. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter