EKSKLUZIVNO

PULSKI GRADONAČELNIK FILIP ZORIČIĆ SMIJENIO ČETVORICU DIREKTORA GRADSKIH PODUZEĆA. ODLUKU IM JE POSLAO E-MAILOM U 16.10 sati. Doznajemo tko su novi šefovi 

Neposredno nakon završetka radnog vremena, odluku o smijeni dobili su direktori Fratarskog Vjekoslav Jozanović, Castruma Aleksandar Matić, Luke Dalibor Suljević te Igor Stari, koji se nalazio na čelu komunalne tvrtke Pula Herculanee i tvrtke Pragrande

| Autor: Marcello ROSANDA, Milan PAVLOVIĆ
Ingrid Bulian, Slavica Jelovac, Nebojša Nikolić i Cinzija Počeko Kranjec

Ingrid Bulian, Slavica Jelovac, Nebojša Nikolić i Cinzija Počeko Kranjec


Pulski gradonačelnik Filip Zoričić proveo je, prema očekivanjima i neslužbenim prethodnim najavama, smjene čelnika nekoliko gradskih poduzeća. Tako su jučer negdje iza 16 sati, odnosno neposredno nakon završetka radnog vremena, njegovu odluku o svojoj smijeni putem e-mail poruke dobili direktori Fratarskog Vjekoslav Jozanović, Castruma Aleksandar Matić, Luke Dalibor Suljević te Igor Stari koji se nalazio na čelu komunalne tvrtke Pula Herculanee i tvrtke Pragrande koja je isporučitelj usluge javne odvodnje. Neki od njih su, inače, bliski i dugogodišnji suradnici bivšeg gradonačelnik Borisa Miletića. Aktualni gradonačelnik smijenio ih je kao jedini član ili većinski predstavnik Skupštine društava, a odluka o tome stupa na snagu 8. studenog ove godine.

Ilustracija

Vjekoslav Jozanović, Aleksandar Matić, Dalibor Suljević i Igor Stari

Razriješeni Aleksandar Matić od svibnja 2012. godine obnašao je dužnost pročelnika Ureda Grada, odnosno šefa kabineta bivšeg gradonačelnika Miletića, dok je na dužnost direktora Castruma imenovan u kolovozu 2014. godine, te ju je do početka rujna ove godine obavljao volonterski.

Naime, nakon smjene vlasti Matić je očekivano pao u nemilost kod nove gradske garniture, te je nakon reorganizacije gradske uprave sam predložio da radno mjesto na Forumu zamjeni profesionalnim angažmanom u Castrumu. Transfer je odobren te je od 2. rujna ove godine volontersku ulogu u upravljanju Castrumom zamijenio profesionalnom, što je potrajalo tek nešto više od dva mjeseca.

Istovremeno s razrješenjem gradonačelnik Zoričić na njegovo mjesto imenovao je njegovu dugogodišnju zamjenicu Cinziju Počeko Kranjec koja je aktualna predsjednica Mjesnog odbora Veli vrh, a u proteklom mandatu bila je i županijska vijećnica IDS-a.

Vjekoslav Jozanović prvi je i jedini direktor Fratarskog, trgovačkog društva koje je u travnju 2014. godine osnovano prvenstveno radi upravljanja otočićem Veruda, najpopularnijim ljetnim odmorištem Puljana. Društveni ugovor o osnivanju sklopljen je s Uljanikovom tvrtkom Pomorstvo, a Pula je stopostotni vlasnik postala otkupom udjela Pomorstva nakon što je ta tvrtka završila u stečaju. Jozanović je u Fratarski stigao kao Uljanikov kadar, a nakon razrješenja njegovo mjesto, vjerojatno do raspisivanja javnog natječaja, preuzima pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Nebojša Nikolić.

Igor Stari razriješen je dva dana prije održavanja Skupštine na kojoj je to moglo biti učinjeno elegantnije i uz prisustvo predstavnika ostalih jedinica lokalne samouprave koje su suvlasnice tvrtki kojima je bio na čelu. Njemu je meta na čelu bila praktički nacrtana od prvog dana nove vlasti i bilo je vrlo izvjesno da ga čeka smjena. Do izbora novog ili novih direktora u tvrtkama Pragrande i Pula Herculanea mijenjat će ga pročelnica upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

Još jedna djelatnica gradske uprave bit će privremeno ili trajno rješenje na mjestu direktora, a to se odnosi na Luku u kojoj će za nekoliko dana Dalibora Suljevića naslijediti pročelnica upravnog odjela za opću upravu i mjesnu samoupravu Slavica Jelovac. Na koncu spomenimo još jednu rotaciju koja se dogodila u gradskoj upravi nevezano uz ovu sječu direktora. Radi se o Dijani Ažić koja je nakon nekoliko mjeseci na svoj zahtjev razriješena dužnosti pročelnice upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom, te je na to mjesto do daljnjeg imenovan Robert Stemberger.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater