MOŽE LI SE PROBLEM RIJEŠITI?

SLUČAJ OPASNOG PSA S MONTE ZARA: Pulska policija je samo lani dobila 10 prijava u vezi njega!

| Autor: Glas Istre
Pas sije strah na Monze Zaru

Pas sije strah na Monze Zaru


U vezi sa slučajem opasnog psa s Monte Zara koji često luta kvartom bez nadzora, a koji je prošlog tjedna napao psa Puljanke (podaci poznati redakciji), raspitali smo se u Policijskoj upravi istarskoj.

Policija nas je izvijestila da je Policijska postaja Pula samo tijekom prošle godine zaprimila 10 dojava o psu bez nadzora na Monte Zaru. Policijski službenici su u dva navrata utvrdili sumnju da je 61-godišnjakinja, kojoj je pas povjeren na čuvanje, počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega je i novčano sankcionirana.

O navedenom problemu policija je obavijestila i nadležnu veterinarsku inspekciju, udruge koje se brinu o napuštenim životinjama te Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Čitateljica se u međuvremenu ponovno javila.

- U međuvremenu sam čula još sličnih priča o tom psu, periodično luta po kvartu, u blizini moje zgrade je zbog neke kuje koja se tjera, ali mu to ne daje pravo da napada druge pse. Jedna gospođa mi je ispričala da je i nju prošle godine ugrizao za butinu jer je podigla svoju kujicu u naručje, želeći je zaštititi. Vukla se do svog ulaza s psom "okačenim" na svojoj nozi. Ja sam ga i jučer tjerala od sebe, odnosno od mog psa, samo što sam imala štap sa sobom pa je bilo lakše. Ne želim tako živjeti i vani izlaziti “naoružana” i u strahu i oprezu, navodi naša čitateljica.

Ove godine policija nije zaprimila dojave koje se odnose na psa bez nadzora na Monte Zaru, a nije zaprimila ni prijavu vlasnice o događaju koji se navodno dogodio u četvrtak, 29. travnja 2021. godine, kada je pas bez nadzora napao psa kojeg je vlasnica šetala u večernjim satima.

- Pozivamo stoga vlasnicu psa, ali i druge građane, da se obrate policiji i prijave svaki napad psa ili kretanje psa bez nadzora. Ujedno podsjećamo vlasnike pasa i osobe kojima su psi povjereni na čuvanje da su dužni voditi računa o svojim ljubimcima. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje. Prilikom šetnja, bez obzira o kojoj pasmini je riječ, vlasnici moraju obavezno koristiti povodac za životinje, a u slučaju da se radi o opasnim psima, psi moraju imati i brnjicu, navode iz PU istarske.

VIŠE O OVOJ TEMI PROLITAJTE OVDJE:

https://www.glasistre.hr/pula/opasan-pas-sije-strah-na-monte-zaru-posljednji-napad-dogodio-se-prije-nekoliko-dana-718222

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater