JAVIO SE ČELNIK IDS-a PULE

SLUČAJ KAZNE ZA PRIJETNJE DJECI Deković o Zoričiću: "Argumenti su mu šuplji i jadni"

| Autor: Glas Istre
Daniel Deković i Filip Zoričić

Daniel Deković i Filip Zoričić


"Drugi put u par dana gradonačelnik prijatelj pokušava braniti neobranjivo", piša danas na Facebooku čelnik pulskog IDS-a Daniel Deković, refereirajući se na prepirku oko uvjetne kazne za ugostitelja Željka Ilića, koju je dobio za prijetnju djeci IDS-ovaca.

Podsjetimo, Ilić je blizak gradonačelniku Filipu Zoričiću, kod njega u Klubu Uljanik se slavila pobjeda na izborima prošle godine, pa je Zoričić u izjavi za Glas Istre na neki način stao u njegovu obranu kada je rekao da je to bila "sloboda govora".

Na to je jučer reagirala IDS-ovka Elena Puh Belci, kojoj je potom odgovorio Zoričić. I sada se javio Deković, koji piše da su Zoričiću "argumenti sve šupljiji, pa i jadni".

- Po izvrnutoj logici Filipa Zoričića, svaka osuda govora mržnje zabranjena je do pravomoćne presude suda jer predstavlja pokušaj utjecaja na tijek i ishod sudskih postupaka. Da ovo nema veza sa zdravom pameću, vjerujem da je mnogima jasno! Na stranu što kolegica Elena Puh Belci nije niti jednim slovom komentirala presudu, već njegovu sramotnu reakciju na govor mržnje usred Pule, smatram da je uistinu minimum civiliziranosti koji građani očekuju od svih političkih predstavnika jasna osuda pri spominjanju djece u prijetećem kontekstu, rekao je Deković.

Dodaje da gradonačelnik prijatelj može govoriti što hoće, pa i dalje miješati kruške i jabuke.

- Međutim, činjenica je da se po tom pitanju ponio nevjerojatno oportunistički. Njegovi partneri, izuzev Sanje Radolović, nisu se ponijeli išta bolje. Nema osude ako je prijetnja usmjerena prema političkim suparnicima! Mogu slobodno reći da je to novo političko dno Zoričićeve vlasti, koje postaje i dublje dodamo li njegove napade prema neistomišljenicima na osobnoj razini. Je li ovo taj njihov toliko obećani iskorak u demokratskoj kulturi našeg grada? Poštedite nas, gradonačelniče, jeftine demagogije, piše Deković, pa zaključuje:

- Za kraj, moram naglasiti da ovdje nitko ne izigrava žrtvu. Niti je IDS prijavio nadležnima ovaj govor mržnje, niti je stranka u postupku. Zoričić i njegovi junior partneri moraju konačno preuzeti odgovornost za ono što su sami učinili, ili kao u ovom slučaju, što su propustili učiniti!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum