KANDIDATKINJA IDS-a

Puh Belci najavila velike zahvate u uređenje i ušminkavanje Pule. Najavila je i novi "dnevni boravak" u samom centru

| Autor: Glas Istre
Elena Puh Belci

Elena Puh Belci


"Došao je trenutak da nam uređenje grada može biti jedan od top prioriteta. Gospodarstvo, radna mjesta, vrtić, škole su sigurno i dalje ključni, pogotovo u ovoj situaciji. Ali, paralelno s njima u fokusu nam od sada mora biti i uređenje Pule", istaknula je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Elena Puh Belci na današnjem predstavljanju posljednje programske točke, koja se odnosi na uređenje grada.

- Kad riješite temelje, infrastrukturu, na čemu je je bio fokus prošlih godina, onda na red dolazi uljepšavanje, istaknula je Elena Puh Belci, dodajući:  

- Želim da uz Pulu u svakom vodiču piše "moderna, uspješna i predivna". Pula je grad s karakterom koji je impresionirao brojne umjetnike, od Luciana Pavarottija do Đorđa Balaševića. Te naše prekrasne vizure i arhitekturu moramo urediti tako sa se njima možemo još više ponositi. Za četiri godine Pula će biti još uređeniji i ljepši grad nego što je danas. I slobodno me uzmite za riječ, rekla je Puh Belci.

Pritom je dodala da će u teme koje se tiču uređenja grada nastojati što više uključiti građane, kroz e-konzultacije i druge kanale. Najavila je uređenje više od 100 novih fasada, posebno u centru grada. Naglasila je da je intenziviranje aktivnosti na uređenju starogradske jezgre jedan od njezinih prioriteta u budućem razdoblju.

- Pokrenut ćemo promptnu obnovu građevina u kojima je grad jedini vlasnik te ćemo revidirati kriterije za sufinanciranje i povećati financijsko sudjelovanje grada. Nakon što smo uredili kompletnu infrastrukturu "pod zemljom" nastavljamo s "make overom" naših Giardina i Kandlerove. Pri tom ćemo uključiti i građane, a uz pomoć struke doći ćemo do konačnog rješenja uređenja. Uspostavit ćemo pješački kontinuitet od Zlatnih vrata prema Areni, koji danas, gotovo redovito, završava na Trgu Forum. Nakon što smo uredili Prolaz Sv. Teodora, planiramo uređenje Kandlerove ulice, što je logičan nastavak u podizanju urbanog standarda, ali i u smislu uvođenja novih i oživljavanja postojećih sadržaja, rekla je Puh Belci.

Također je najavila nastavak uređenja kupališta Stoja, Valkana, Mornara i Valovina te dodatno uređenje Lungomarea. U planu je, kazala je Puh Belci, i izgradnja nove pješačke i biciklističke staze od Puntižele do Verudele.

- Posebnu pažnju ćemo posvetiti uređenju gradske tržnice, koja će postati novi urbani prostor grada. Uz novu gastronomsku ponudu, tržnica će postati novi dnevni boravak Pule, okupljalište Puležana i naših gostiju, naglasila je Puh Belci te je za kraj najavila i uređenje Huguesovog parka i Parka kralja Petra Krešimira IV.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum