DRŽAVNE JASLE

Skandalozan odgovor pulskog centra za socijalnu skrb u slučaju obitelji Lukašić: "NISMO U MOGUĆNOSTI OBRAZLOŽITI OPRAVDANOST POSTUPANJA"

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Ilustracija

Ilustracija


Budući da sam se obitelj Lukašić obratila za pomoć i traženje odgovora od pulskog Centra za socijalnu skrb, vezano za njihove probleme s Centrom, na njihovu smo adresu uputili niz pitanja.

Zanimalo nas je, između ostalog, zbog čega je Damiru Lukašiću, kao opunomoćeniku za korištenje nasljedstva supruge Smiljane, onemogućeno raspolagati tim istim novcem. Htjeli smo provjeriti i zbog čega je Centar čekao toliko dugo da odgovori na njihov zahtjev za odobrenje iznosa kojim bi kupili drva za ogrjev da lakše prežive zimu.

Upitali smo i postoji li dnevni novčani limit koji može biti odobren supružnicima Lukašić da bi ga mogli koristiti za svakodnevne potrebe, odnosno nabavku osnovnih namirnica. Zbog čega im nije odobrena pomoć u kući ili neki drugi vid pomoći, obzirom na njihovo zdravstveno stanje i otežano kretanje?

Podsjetili smo Centar za socijalnu skrb da su supružnici Lukašić u velikoj potrebi za novim kućanskim aparatima i podovima, a novac koji imaju u banci su namjenska sredstva za adaptaciju kuće. Upitali smo i zbog čega ne mogu raspolagati tim sredstvima.

Evo odgovora:

"Obzirom da je Centar za socijalnu skrb obvezan štititi tajnost podataka štićenika, odnosno osoba lišenih poslovne sposobnosti i stavljenih pod skrbništvo, nismo u mogućnosti obrazložiti opravdanost razloga postupanja Centra u pogledu rješavanja imovinsko-pravnih pitanja obitelji Lukašić".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum