NAJNOVIJENEIZVJESNOST

U ULJANIKU STRAHUJU ZA PLAĆU  Uprava: Plaća će biti 14., eventualno 16. kolovoza


"Kad će plaća?" "Hoće li biti na vrijeme?" Ta i slična pitanja već neko se vrijeme mogu čuti u Uljaniku približavanjem 15. u mjesecu za kada je kolektivnim ugovorom predviđena isplata plaće. Pitanje je to koje se dugo nije postavljalo jer plaća je u pravilu na račune više od 2.800 radnika "sjedala" 13. u mjesecu, točno u dan.

No aktualna kriza narušila je tu financijsku stabilnost te izazvala bojazan kod zaposlenika koja je opravdana jer novcima iz "rescue aid" kredita u siječnju i veljači bila je osigurana isplata plaća samo do konca svibnja, budući da se planiralo u lipnju ući u program restrukturiranja, što je iz proceduralnih razloga prolongirano.

Nema straha

Iz Uprave su jučer poručili da razloga za zabrinutost nema jer će novac biti osiguran i plaća za srpanj isplaćena narednog tjedna. U taj je postupak, poručeno je, pored Uljanika, maksimalno uključeno resorno ministarstvo te ostala tijela države, sve s ciljem da se premosti razdoblje do početka primjene programa restrukturiranja. Kako su poručili iz Uprave, ako ne dođe do značajnijih problema, plaća nije upitna, jedino postoji mogućnost da neće biti isplaćena u ponedjeljak 13. kolovoza. (PIŠE Milan PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike