FORUMU STUDENATA U BEOGRADU

Pulski studenti jedini predstavnici iz Hrvatske


Studenti Odsjeka za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli sudjelovali su na prvom Međunarodnom forumu studenata scenskih umetnosti koji je održan 27. rujna 2018. u Beogradu.

Kao jedini predstavnici iz Hrvatske, pod mentorstvom izv. prof. dr. Sabine Vidulin, studenti su održali dva predavanja. Temu pod naslovom "Pulski međunarodni forum studenata Glazbene pedagogije: postignuća i perspektive" izložili su Tena Andrijević i Luka Lukačević, dok su se Ana Bučko, Ema Ulemek i Elizabeta Jadan predstavili s temom "Metodička elaboracija projekta studenata Glazbene pedagogije: Djetinjstvo viđeno očima impresionista: Claude Debussy i Božidar Kunc".

Studenti su uz svoje kolege s drugih akademija iz Srbije i Bosne i Hercegovine imali priliku sudjelovati u radionicama profesora. Forum je zaključen koncertom studenata četvrte godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Predavanja studenata na državnim i međunarodnim forumima uobičajena su izvannastavna djelatnost na pulskom Odsjeku za glazbenu pedagogiju čime se potiče njihov stručni i znanstveni razvoj. Uz održana predavanja, studenti su aktivni sudionici i mnogobrojnih međunarodnih susreta studenata na kojima, kao jedini predstavnici Hrvatske, predstavljaju Muzičku akademiju u Puli: od Cipra, Austrije, Njemačke, Litve, Latvije do Švedske. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum