Nakon iseljenja posljednjih stanara

PULSKI SAMAČKI HOTEL POSTAO HOTEL. Vlasnik Ilija Lovrić otkrio nam je cijene smještaja te daljnje planove

U sobama, kojih je ukupno 58, sve je opremljeno prvenstveno za ulazak studenata, što je i njihova namjena, iako ih mogu koristiti i drugi, kaže Ilija Lovrić, vlasnik Uljanik standarda * Mjesečna cijena garsonijere trenutno je 400 eura, odnosno čak 3.000 kuna

| Autor: Jelena MILOVIĆ, Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Samački hotel postaje - hotel. Kao što se u javnosti i nagađalo, nakon što su iz dvaju zgrada u središtu Pule (koje je gradio Uljanik za svoje radnike) iselili stanari, mahom socijalni slučajevi, novi vlasnik Ilija Lovrić jedan je dom, onaj u Kovačićevoj, renovirao, a drugi, smješten u Balotinoj, u čijem se prizemlju nalazi kafić Green, odlučio srušiti.

Jučer smo obišli dom u Kovačićevoj čija su tri kata u potpunosti obnovljena. Lovrić je dosad putem svoje tvrtke Uljanik standard, koja upravlja zgradama, u renoviranje uložio dva milijuna kuna, a sve da bi se čim prije približili realizaciji svoje investicije u hotel nadomak samom centru grada.  

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Cjelokupno ulaganje do kraja planiranih radova teško je precizirati, ali je, po svemu sudeći, riječ o 'ozbiljnim' iznosima. Prema Lovrićevim riječima, objekt već sada ima komercijalnu svrhu: ovoga ljeta dovršeno je uređenje garsonijera i soba koje su davane u najam po višestruko većim cijenama nego ranije: mjesečna cijena garsonijere je trenutno 400 eura, odnosno čak 3.000 kuna. Ranije su stanari, podsjećamo, plaćali nešto više od tisuću kuna. Dnevni najam sobe pak, najavljuje Lovrić, u sezoni će biti 60, a garsonijere 100 eura.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Lovrić veli da mu je rad s turistima "izrazito važan". Međutim, kaže da stalni gosti i studenti neće plaćati turističke cijene koje će vrijediti od 15. lipnja do 15. rujna.

- Studenti i drugi gosti će plaćati sobu 300, a garsonijeru 400 eura mjesečno, s tim da i u sobama i u garsonijerama uz tu cijenu može boraviti više njih. Stalni gosti koji sad borave u garsonijerama u sezoni će se preseliti u manje sobe na 2. i 3. katu i plaćati ih 300 eura mjesečno. Znači, za njih ne vrijede turističke cijene, kategoričan je Lovrić.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum