PLANOVI NOVOG VLASNIKA

SAZNAJEMO: Ruše se Uljanikovi samački hoteli. U NJIMA JOŠ ŽIVI STOTINJAK STANARA. Gdje će oni?

| Autor: Marcello ROSANDA
Samački hotel u Balotinoj ulici (Foto arhiv Glasa Istre)

Samački hotel u Balotinoj ulici (Foto arhiv Glasa Istre)


Nakon informacije o skorom iseljenju kultnog rock kluba Uljanik iz sadašnjeg prostora, od novog vlasnika poduzeća Uljanik Standard, Ilije Lovrića, saznajemo da će oba samačka hotela, odnosno doma koja se nalaze nedaleko srednje Ekonomske škole u Balotinoj ulici, također u vlasništvu te tvrtke, ubrzo biti srušena zbog derutnosti i narušene statike zgrada.

Valja reći da je višegodišnja najava prodaje te tvrtke zabrinula stotinjak stanara Uljanikovih domova, a riječ je o samcima s mizernim primanjima koji strahuju da bi nakon moguće prenamjene domova mogli završiti na ulici.

"Vodit ćemo računa o socijalnim slučajevima i nećemo ljude izbacivati na ulicu. Nikome nećemo stvarati probleme. U svakom slučaju, ti su objekti u ruševnom stanju i moraju se srušiti. Između ostalog, njihova je statika narušena zbog stabala koja su potkopala temelje i probila kanalizaciju ispod zemlje. Nećemo rušiti sve odjednom, već postepeno. Obavijestili smo o tome gradonačelnika Zoričića i tim ćemo ljudima, korisnicima samačkih hotela, pronaći alternativni smještaj u suradnji s Gradom ili pak s nekim drugim", komentirao je Lovrić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum