EKSKLUZIVNO

KRAJ JEDNE EPOHE: Nakon skoro 70 godina postojanja legendarni klub Uljanik definitivno se zatvara. Na njegovo mjesto trebao bi doći hotel

| Autor: Marcello ROSANDA
Klub Uljanik (snimila D. PALIBRK)

Klub Uljanik (snimila D. PALIBRK)


Kultni Rock klub Uljanik, najpoznatiji noćni klub u Puli za kojeg se zna u cijeloj Hrvatskoj pa i bivšoj državi, definitivno zatvara svoja vrata!

Uljanik, koji postoji gotovo 70 godina na istoj lokaciji, posljednju 21 godinu vodi Željko Ilić, a vlasnik prostora je privatna tvrtka Uljanik Standard.

Ilić mora iseliti do 15. siječnja sljedeće godine, a za tu je lokaciju predviđena nova namjena. Plan vlasnika je da tamo sagradi - butik hotel.

Nakon više provedenih pokušaja prodaje Uljanik Standarda, poduzeća iz propalog pulskog holdinga u čijem je vlasništvu popriličan broj nekretnina u Puli, ta je tvrtka na koncu prodana za 20 milijuna kuna poduzetniku iz Galižane Iliji Lovriću.

"Ugovor s Rock klubom Uljanik je raskinut. Diskoteke tamo više neće biti jer ona jednostavno nije profitabilna. Moja želja je da se tamo napravi butik hotel i restoran. Iako moramo vidjeti što je dozvoljeno po GUP-u i ostalim parametrima. Tu je nekada bio butik hotel i ja bih samo napravio nešto što je već postojalo na toj lokaciji, tako da bi trebalo biti sve u redu i sa strane konzervatora. Naravno, o svemu ćemo obavještavati i surađivati s Gradom Pulom", kaže Lovrić i napominje da se u suradnji s Gradom Rock klubu Uljanik pokušava naći alternativnu lokaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom