OŠTRO O RECENTNIM ZBIVANJIMA

Pulski Možemo! o stegovnom postupku i istupanju Borisa Miletića iz IDS-a: "U PITANJE DOVEDENO FUNKCIONIRANJE ŽUPANIJE"

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)


U povodu stegovnog postupka i istupanja župana Borisa Miletića iz IDS-a, danas su se oglasili i pulski Možemovci:

"Nisu nas začudila nedavna događanja jer već godinama svjedočimo aferama političara IDS-a. Bilo je samo pitanje vremena kad će osobni interesi i klijentelistički model vladavine pokazati nagriženu unutrašnjost same stranke.

Pozdravljamo njihove pokušaje da se profiliraju u stranku kakvom bi se željeli vidjeti u budućnosti, no za to će trebati puno više od žrtvovanja jedne osobe.

Kad je riječ o Borisu Miletiću, osobi na funkciji župana Istarske županije, a ne samo njihovog, sad već bivšeg člana, javni interes nedvojbeno ima prednost pred unutarstranačkim interesima budući da je u pitanje dovedeno funkcioniranje županije. Podsjećamo na jako važan djelokrug županijskih ovlasti (zdravstva, obrazovanja, prostornog planiranja, gospodarskog razvoja, prometa, gospodarenja otpadom…) koje provodi župan.

Građani Istre i institucije u nadležnosti Istarske županije ne smiju biti taoci IDS-ovih interesnih previranja unutar same stranke, a ukoliko se župan moralno ogriješio građani Istre to moraju znati.

Na tragu kriterija transparentnosti koje je ove jeseni uveo Dalibor Paus, predsjednik IDS-a, javnosti treba jasno i precizno obznaniti zbog čega je donesena odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića.

Od aktera ovog sukoba očekujemo rješenje unutarstranačkih borbi s poštovanjem prava javnosti na informiranje i zaštitom funkcioniranja institucija, a sve u korist građana".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom