INFLACIJA

Puljani o cijenama hrane: SVE JE UŽASNO SKUPO, KUPUJEMO NA AKCIJAMA

| Autor: Lara BAGAR
(Foto arhiv Glasa Istre)

(Foto arhiv Glasa Istre)


"Katastrofa. Užasno je sve skupo. Ulje i mlijeko su strašno skupi. Ako litra mlijeka i litra ulja koštaju približno, onda tu stvarno nešto ne štima, jer ulje ti traje barem tjedan dana, a mlijeko ništa. Ulje na akciji je 16 i nešto kuna, zgrožena je cijenama Puljanka Ljiljana. "Onda kupuj u Studencu ondje je ulje na akciji, 10-11 kuna", savjetuje je prijateljica Kristina koja poput Ljiljane živi u centru grada. Branka koja s prijateljicama svakoga dana pije kavu nadovezala se:"Četrdeset kuna je kilo crvenog radiča". Ljiljana će na to:"Vinogradsko grožđe je 35 kuna. Pa tko si to može priuštiti?", pita se Puljanka koja stanuje u centru grada te primjećuje da je Studenac na Giardinima 10-ak posto jeftiniji od istog dućana u Ulici Sergijavaca čije su cijene "turističke".

-Kupujem u Konzumu kada je popust za umirovljenike 10 posto. Kada stigne mirovina, napravim si spisak namirnica koje traju cijeli mjesec, a tu ne uključujem meso. Dok mi je majka bila živa ta bi špeža s popustom došla oko 500 kuna, sada za mene samu dođe oko 400 kuna. Pa koliko bi tek bilo za dvoje?, komentira inflaciju Kristina. Prijateljice u mirovini, osim na inflaciju, osvrću se i na upitnu kvalitetu hrane pa primjećuju da je meso iz Rumunjske, a tuna iz Maroka.

-Živim sam, podstanar sam, kupujem uvijek iste potrepštine, a primijetio sam da sam potrošio više nego inače, pa sam se čudio. Ispalo je da je sve skuplje. Bojim se inflacije, nezaposlenosti, financijske krize, kao i svatko. Neće nam biti isto kada to sve krene, veli Krešimir Vunić. I on je primoran paziti pri kupovini pa kao i većina kupuje na sniženjima. "Nitko ne voli razmišljati o novcu previše, a opet ne valja previše štedjeti. OK je štedjeti ako ti je gušt kupiti nešto poput digitalne kamere ili putovanja", komentira. A o svakodnevnom preživljavanju laže:"Ne znam kako je obiteljima, sigurno je teško, a ja ću se snaći".

Gospođa Antoaneta s punim vrećicama kratko je komentirala: "Skuplje je na tržnici. Zelena salata je poskupjela, košta 20 kuna, ali i sve ostalo po trgovinama, ali čekam i kupujem na akciji".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini