PETAK 8. OŽUJKA U MIMOZI

Promocija albuma "Hereza" nominiranog za Porina: Uz Livija Morosina i Maera nastupa poznati britanski DJ Marc JB


Livio Morosin i Maer u petak, 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, u 21 sat u rock baru Mimoza održat će prvu promociju zajedničkog albuma "Hereza" koji je upravo nominiran za Porina, nakon čega će se pulskoj publici setom predstaviti DJ Marc JB, iz Londona koji se nekoliko puta našao na prvom mjestu britanske dance liste.

Odlične kritike

Morosin i Maer primili su odlične kritike za "Herezu", što se nastavilo nominacijom za najveću hrvatsku glazbenu nagradu u kategoriji najboljeg alternativnog albuma, no poseban događaj u petak navečer bit će nastup Marca JB-ja koji je na UK top-listama bio već nekoliko puta. Poznati su njegovi bendovi Joy Tribe i Bimbo Jones. JB je glazbeni producent i dio produkcijskog tima koji je na britanskoj dance top-listi imao pjesmu na prvom mjestu i to "Thunder in My Heart Again" by Meck featuring Leo Sayer.

Glazbu radi u partnerstvu s DJ-jem Leejem Daggerom te su njih dvojica zajedno producirali i remiksirali mnoge skladbe drugih glazbenika, uključujući Kanyjea Westa, Britney Spears, Janet Jackson i Yoko Ono.

Alejandro

JB, Dagger i vokalistica house glazbe Katherine Ellis čine dance sastav Bimbo Jones. Godine 2006. imali su hit "Harlem One Stop" koji je došao do prvog mjesta dance top-liste, a objavili su i JB-jev remiks hita "Alejandro" Lady Gage. Marc JB već je bio u Istri koja mu se jako dopala, a sada dolazi kako bi "ispipao teren" i pripremio se za nastup koji bi se trebao održati 21. rujna negdje u Puli ili okolici, te da odabere mjesto gdje će nastupiti, a to bi mogla biti Arena, Kaštel ili možda Cave Romane. Uz to, Marc JB bi u Puli htio ponovo nastupiti iduće godine. Dok idući tjedan bude boravio u Puli, snimit će reportažu koja će biti i promocija Istre u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Drago mi je da kao gost na naš koncert dolazi čovjek iz Londona koji voli Istru isto koliko i ja. Slušao sam ga i to što radi je dobro, kaže Morosin.

Poznatog DJ-a iz Londona u Istru dovodi ugledna producentica Gordana Mičić, a kontakte je ostvario Boro Vučković. (M. RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter