Dan ružičaste vrpce

PROJEKT "NE ĆU BEN, HODI ZAJNO": Pulski Klub Gea privukao značajna sredstva iz Europskog socijalnog fonda. U nedjelju humanitarna utrka

| Autor: Glas Istre
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


U povodu Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca 2022, pulski Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea uz tehničkog partnera Atletski savez Istre, i ove godine tradicionalno organizira humanitarnu utrku "Ne ću ben, hodi zajno!". Utrka će se održati 2. listopada 2022. god u 11 sati sa startom na pulskim Valkanama.

Trči se pulskom šetnicom Lungomare, iza Mornara i Ferijalnog na šetnicu Verudele do tvrđave Bourguignon i nazad. Istovremeno kreće i rekreativna šetnja odmah nakon trkača, a njena ruta je šetalište Lungomare sa okretištem u Gortanovoj uvali i nazad do Valkana. Na Valkanama će biti organiziran zabavni program uz glazbu.

Organizacija utrke financirana je iz Europskog socijalnog fonda. Naime, pulskoj Gei dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 449.970 kuna za projekt "NE ću ben, hodi zajno". Riječ je o projektu čiji je cilj povećanje znanja i svijesti žena svih dobnih skupina o važnosti ranog otkrivanja i prevencije raka dojke i recidiva raka dojke, te promicanje zdravih navika očuvanja zdravlja građana na području Istarske županije i Općine Murter.

Dobivena sredstva od velike su važnosti za udrugu budući da omogućila zapošljavanje psihoterapeuta Štefanije Prosenjak Žumbar i koordinatora programa i aktivnosti Helge Rajko Maretić na pola radnog vremena, provođenje joge, kreativnih radionica, edukativna predavanja i suport farmaceuta fitoterapeuta, te organizaciju javnozdravstvenih akcija, tisak i izradu edukativnih i promo materijala.

Sredstvima iz Europskog socijalnog fonda snimljen je video spot i audio spot kojim se želi ukazati na važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život sa već poznatom krilaticom Kluba Gea Pula "Ne ću ben, hodi zajno", te izrađeni banneri i edukativni plakati s novim vizualima koje potpisuje CRO8, a za koje se iz Kluba nadaju da će biti postavljeni u zdravstvenim ustanovama, ordinacijama, bolnici na području naše županije ali i Općine Murter samim time što je upravo Ministarstvo zdravstva uključeno u kontrolu provedbe projekta. Sredstva koja će se prikupljati namijenjena su provođenju preventivnih i rehabilitacijskih programa a to su limfna drenaža, ciljane medicinske vježbe, rekreativna šetnja, shiatsu tretmani, te financijska pomoć članicama u potrebi, a što nije pokriveno novcem iz projekta Europskog socijalnog fonda.

U sklopu Ružičastog mjeseca listopada, Gea Pula održat će i Dane otvorenih vrata udruge, u sklopu kojih će biti održano više predavanja i radionica. U četvrtak, 13. listopada 2022., u prostorijama Kluba Gea u Nobileovoj ulici Puli, u 17 sati psihoterapeutkinja Štefanija Prosenjak Žumbar održat će predavanje "Rak i stres", a u 18 sati će fiziterapeutica Gracijela Benčić održati radionicu pravilnog disanja i prigodno predavanja "Pravilnim disanjem do zdravlja". U 18.30 sati će fitoterapeutkinja Vesna Thiele sudionicima prezentirati 5 koraka za život bez bolesti.

U petak, 14. listopada 2022., od 14.30 do 16.30 bit će održano individualno savjetovanje s onkologom, dr. med. Marijom Bošcem, dok će bacc. ms. Suzana Forlani održati radionicu samopregleda dojki. U 17 sati mr. pharm. Ana Grbac održat će predavanje "Kontrolom težine do zdravlja", a u 18 sati će Fina Balta-Šošić održati kreativnu radionicu pod nazivom "Anđeli dobrih želja".

Na utrku/ rekreativnu šetnju građani se mogu prijaviti sve do nedjelje na mrežnim stranicama Kluba www.geapula.hr, ali i na dan utrke na startu od 09.30-10.30 sati. 

Svaki sudionik dobit će majicu, platneni ruksak i okrjepu na startu utrke, a za prva tri plasirana u ženskoj i muškoj kategoriji predviđene su nagrade iznenađenja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater