OPROŠTAJ OD SREDNJE ŠKOLE

PROGRAM NORIJADE: Na parkiralištu Rojca velika fešta za pulske maturante

| Autor: Lara BAGAR
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Proslava će trajati od 10 do 13 sati, a za dobru zabavu maturanata pobrinut će se DJ Gaby i The Night Express Band

U pulskoj Komunalnoj palači danas je najavljen zabavni program, popularna Norijada, kojom će se i ove godine obilježiti kraj srednjoškolskog obrazovanja za sve maturante. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović najavila je da će proslava biti organizirana sutra, zadnjeg dana nastave za maturante, na velikom parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc.

- Proslava će trajati od 10 do 13 sati, a za dobru zabavu pobrinut će se DJ Gaby i The Night Express Band. Pozivamo sve maturante da nakon zadnjeg školskog sata u školi dođu na parkiralište ispred Rojca na završnu proslavu srednjoškolskog obrazovanja. Ovom prilikom zamolila bih sve maturante koji su imali namjeru kupovati neke prehrambene proizvode taj dan ili brašno, neka se ne razbacuju i te proizvode doniraju nekoj od udruga Humanitarne mreže Grada Pule jer će na taj način pomoći potrebitima, poručila je Krizmanić Marjanović.

Erika Filiplić u ime Savjeta mladih Grada Pule rekla je da je ovo šesta Norijada u suradnji s Gradom te je zamolila srednjoškolce da kao i prethodnih godina proslava protekne dostojanstveno, bez incidenata. Mladima je poželjela dobru zabavu i svu sreću u daljnjem životu, bilo da planiraju nastaviti školovanje na nekom od fakulteta ili se namjeravaju zaposliti.

Kao predstavnik ravnatelja pulskih srednjih škola ravnatelj Gimnazije Pule Filip Zoričić naglasio je da je Norijada važan dan u srednjoškolskom obrazovanju.

- Smatramo da je jako važno da se mladi na taj dan podruže na jednom mjestu, izmjene srednjoškolska iskustva i kraj tog segmenta obrazovanja. Što se Gimnazije tiče, nakon nastave svi će produžiti na slavlje u Rojc te vjerujemo da će sve proći u najboljem redu i da će mladi uživati, kazao je Zoričić, te dodao da Gimnazija već prikuplja prehrambene namirnice koje će po završetku nastavke donirati udruzi "Naš san Njihov osmijeh".

Na terenu će na dan Norijade kao i prijašnjih godina biti Crveni križ i predstavnici škola. Norijadu organizira Grad Pula u suradnji sa Savjetom mladih i srednjim školama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini