LABIN

Potpisan ugovor za izobrazno-informativne aktivnosti Počinje projekt "Zelene navike za održivu Labinštinu"


Za pripremu i provedbu projekta uspostavljen je i projektni tim u kojem su, osim predstavnika Grada, uključeni i stručni suradnici iz trgovačkog društva 1. Maj iz Labina. Ukupna vrijednost projekta je 584 tisuće kuna, od čega bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 496 tisuća, a ostalo je iz Fonda MRRFEU-a za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini

Nakon što je Gradu Labinu odobreno gotovo 550 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt "Zelene navike za održivu Labinštinu", jučer je u prostorijama Grada Labina potpisan ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, Galović savjetovanje j.d.o.o., u postupku provođenja izobrazno - informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, promidžbe i vidljivosti projekta. Nositelj projekta je Grad Labin.

Postupanje s otpadom

Projekt obuhvaća područje Grada Labina te općina Kršan, Pićan, Raša i Sveta Nedelja s ukupno 22.590 stanovnika prema popisu iz 2011. godine. Svrha projekta je izgradnja i povećanje svijesti građana Grada Labina i općina Labinštine o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Za pripremu i provedbu projekta uspostavljen je i projektni tim u kojem su, osim predstavnika Grada, uključeni i stručni suradnici iz trgovačkog društva 1. Maj d.o.o. Labin. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.808,54 kune, od čega odobrena bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 496.237,25 kuna te Fonda MRRFEU-a za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018 52.542,77 kune.(B. Bi.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter