NA PUTU PREMA BOLJEM

Četiri nezdrave navike kojih se morate riješiti želite li uistinu voljeti sebe

Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Uklonite štetne navike i krenite u bolji život

Svatko od nas želi biti sretan, zadovoljan i živjeti život bez stresa, no da bismo to postigli, moramo se fokusirati na naše mentalno zdravlje. Svoje snage moramo uprijeti prema jednom cilju – zadovoljstvu samim sobom i svojim životom.

Kako biste to učinili, uklonite nezdrave navike koje čine vašu svakodnevicu i krenite u bolji život.

1. Omalovažavanje vlastite vrijednosti

Sasvim je u redu biti kritičan prema sebi, no važno je znati kada kritičnost prelazi nezdravu granicu i postaje omalovažavanje vlastite vrijednosti. Uvijek imajte na umu da ste i vi samo čovjek od krvi i mesa i samim time, baš kao i svi ostali, radite greške. Prevelika kritičnost može ozbiljno narušiti vaše samopouzdanje i odvući vas u depresiju. Vrlo je važno da sami sebe nagradite nekom sitnicom i da se prema sebi odnosite s ljubavlju i nježnošću.

Živimo u društvu u kojem će svaki vaš korak naići na kritiku i sud. Bez obzira koliko vas to plaši ili uznemiruje, to je jednostavno životna istina s kojom se morate naučiti nositi. No, vi živite svoj i samo svoj život, stoga zašto bi vas bilo briga što okolina misli o vama? Tko su te osobe koje mogu negativno utjecati na vaš rast? Nemojte im to dopustiti jer nisu vrijedni vaše energije.

1

3. Ostanak u zoni sigurnosti

Svi želimo osjećati sigurnost i nema ništa loše u tome. No, osjećate li da ste zaglavili u vašoj zoni sigurnosti, vrijeme je da učinite drastičnu promjenu. Život vam donosi pregršt mogućnosti i novih prilika, samo ih morate prepoznati i znati uhvatiti – u suprotnom ostajete lišeni iskustva koje vam život pruža. Ukoliko ste zapeli u rutini i svakoga dana ponavljate iste obrasce, izgubit ćete uzbuđenje prema životu.

Nije jednostavno učiniti taj prvi korak i izaći iz zone sigurnosti, no nikad ne znate kakve vam se prilike mogu otvoriti, samo ako se usudite. Upustite se u novu pustolovinu, iskušajte nešto novo i okružite se osobama koje bude ono najbolje u vama.

4. Zamka prošlosti

Življenje u prošlosti jedna je od najvećih grešaka koje možete učiniti. Bez obzira koliko ste bili povrijeđeni i koliko se bojite ponovno proći bolna iskustva, morate imati na umu kako vas ostanak u prošlosti koči od stvaranja novog, ljepšeg i ispunjenijeg života.

Najbolji način da zatvorite bolna poglavlja iz prošlosti jest da oprostite onima koji su vas povrijedili. Možda vam se čini teško, no morate to učiniti – ne zbog njih, nego zbog sebe i svog osobnog razvoja. I budite sigurni da će nepravda koja vam je nanesena biti ispravljena – to je životni zakon od kojega nitko ne može pobjeći.

Takve osobe ne zaslužuju trošenje vaše energije. Posvetite se sebi. Vi zaslužujete najbolje i nemojte stati na putu prema tome. Vrijeme je da otključate sve svoje potencijale i hrabro poletite. Svijet je prepun čuda.

Izvor

Foto: Pexels

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of