DO 1. OŽUJKA

Počela prodaja godišnjih dozvola: REKREATIVNI RIBOLOVCI ZA DOZVOLU MORAJU PRIPREMITI 500 KUNA

(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


Za osobe mlađe od 18 godina kao i za osobe starije od 65 godina dozvola iznosi sto kuna, dok su stariji od 65 godina s prebivalištem na otocima i Pelješcu oslobođeni naknade

Prodaja godišnjih dozvola za rekreacijski ribolov na moru za 2019. godinu počela je s prvim danima prosinca, a moći će se kupiti do 1. ožujka. Za razliku od tih licenci, posebne dozvole za ribolov stajaćim parangalom, vršama za lov ribe, ostima i umjetnom rasvjetom izdaju se kroz čitavu godinu, uz prethodno kupljenu godišnju rekreacijsku dozvolu. Kroz čitavu godinu moguće je kupiti i dnevne i višednevne dozvole za rekreacijski ribolov na moru, izvijestili su iz Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede.

Kako je na njihovim internetskim stranicama objavljeno, godišnje dozvole za osobe mlađe od 18 godina kao i za osobe starije od 65 godina iznosi sto kuna, dok za osobe od 18. do 65. godine života dozvola košta 500 kuna. Osobe starije od 65 godina s prebivalištem na otocima i Pelješcu oslobođene su naknade za godišnju dozvolu.

Godišnje rekreacijske dozvole, kao i dnevne i višednevne dozvole te posebne dozvole, mogu se, kao i do sada, kupiti putem online trgovine, zatim u sjedištu Uprave ribarstva i njenim ispostavama ili kod ovlaštenih osoba za prodaju dozvola za rekreacijski ribolov na moru. Dnevna, trodnevna i sedmodnevna dozvola za rekreacijski ribolov koštaju 60, 150 i 300 kuna. S druge strane po 200 kuna je potrebno izdvojiti za ribolov stajaćim parangalom te ribolov vršama, a po sto kuna za ribolov ostima, kao i za upotrebu umjetne rasvjete.

Iz Uprave ribarstva podsjećaju da godišnje dozvole za rekreacijski ribolov za hrvatske ratne vojne invalide i umirovljenike koji nisu navršili 65 godina života nije moguće kupiti preko interneta, već isključivo u sjedištu i ispostavama Uprave ribarstva ili kod ovlaštenih osoba. Prodaja višednevnih dozvola za 180 dana, koje su iznimno bile u prodaji protekle godine, nije predviđena u 2019. godini. Rekreacijska dozvola ne vrijedi za ribolov podvodnom puškom. (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater