PREKIPJELO IM

VIDEO/NEZAPAMĆENI PROSVJED U PULI: Kilometarska kolona protegla se doslovno na pola grada! 

| Autor: Glas Istre

Kako je i najavljeno, u pet minuta do podne pa nadalje u Puli je održan prosvjed koji organizira Hrvatska inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) uz podršku Udruge Glas poduzetnika, čime upozoravaju na teško stanje povremenih prijevoznika u koronakrizi.  

Kilometarske kolone prijevoznika, od autobusa do manjih kombi vozila, ubrzo su blokirale grad. Time su poslali jasnu poruku da je stanje u njihovoj branši neodrživo. Prosvjed je također organiziran na razini EU, nazvan "Honk for hope", a najavljuje se da će u većini država EU-a na ulicu izaći povremeni prijevoznici, uz podršku drugih djelatnosti u turizmu.

Inicijativa PPP trenutačno okuplja više od 200 tvrtki povremenog prijevoza, s gotovo 2.000 vozila, a danas je na prosvjedu oko 1.000 vozila. Djelatnost povremenog prijevoza u Hrvatskoj ukupno zapošljava oko 20.000 ljudi, čija su radna mjesta  ugrožena, kaže se u priopćenju Glasa poduzetnika. 

Povremeni prijevoznici i Glas poduzetnika traže dogovor države s leasing kućama u smislu zamrzavanja glavnice i kamata na minimalno godinu dana, osiguranje sredstava pomoći iz raspoloživih fondova Europske unije, žurno odobravanje sredstava za likvidnost te produljenje mjera za spas radnih mjesta za dodatna tri mjeseca. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater