SRETAN ZAVRŠETAK

NESTALE SESTRIČNE IZ PULE PONOVNO KUĆI. Navodno su htjele u Tursku. NAMAMIO IH JE NETKO PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA?  

| Autor: Marcello ROSANDA
Ema Novaković i Ena Martinčić

Ema Novaković i Ena Martinčić


Dvije mlade Puljanke, sestrične Ema Novaković (19) i Ena Martinčić (17) koje su u subotu navečer otišle iz svojih domova, a obitelji u nedjelju navečer policiji prijavile njihov nestanak, jučer su se u pratnji članova svojih obitelji vratile u Hrvatsku. U kasnim večernjim satima stigle su u Pulu, te su prema najavama iz Policijske uprave istarske, odmah trebale biti ispitane vezano za okolnosti nestanka. Ili bolje rečeno bijega.

Zahvaljujući angažmanu hrvatske policije i suradnji s kolegama iz susjednih zemalja, djevojke su u utorak navečer locirane na jednom graničnom prijelazu između Crne Gore i Albanije.

Sretan što su djevojke pronađene žive i zdrave, te da se vraćaju kući, nono nestalih djevojaka, široj javnosti poznati političar Marko Martinčić otkrio nam je svoje sumnje o tome što je njegove unuke navelo na bijeg od kuće.

- Utjecaj društvenih mreža može biti vrlo opasan, a vjerujem da je presudio i u ovom slučaju. Ovo je samo još jedan znak da treba paziti na mlade, kontrolirati što rade i s kime kontaktiraju putem mobitela, istaknuo je Marko Martinčić.

- Još uvijek smo slabo informirani, cure ništa ne govore. Treba vidjeti što je to bilo u njihovim glavama, gdje su se uputile, kako su tamo dospjele i s kim su bile u kontaktu. Netko ih je zasigurno namamio i navodio, a evidentno je da su cilj bile zemlje južnog Balkana, kazao je Martinčić.

U trenutku kada je hrvatska policija dobila informaciju da su mlade Puljanke locirane kilometrima daleko od prebivališta, njihove obitelji već su bile na putu; jedni su se, kako neslužbeno doznajemo, uputili prema Bosni i Hercegovini, a drugi prema Beogradu jer su prve indicije bile da bi to mogla biti njihova odredišta.

Detalji o tome kako su stigle do granice Crne Gore i Albanije - da li su bile putnice u nekom automobilu, autobusu ili vlaku, jesu li imale sve dokumente potrebne za prelazak granice, jesu li bile u društvu nekih osoba, kako su i uz čiju pomoć isplanirale i organizirale bijeg - zasad nisu poznati. Ne zna se ni gdje su ostavile VW Up u vlasništvu njihovog nona, koji su koristile na širem pulskom području.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater