ZABRINUTA OBITELJ

NESTALE SESTRIČNE EMA NOVAKOVIĆ (19) I ENA MARTINČIĆ (17) IZ PULE  Vapaj nona, poznatog političara Marka Martinčića: Molim vas, javite se samo da znamo da ste dobro!

| Autor: Marcello ROSANDA

 Sestrične Ema Novaković (19) i Ena Martinčić (17) koje su u subotu navečer otišle iz svojih domova, a obitelji u nedjelju navečer službeno prijavile njihov nestanak, prema posljednjim dostupnim informacijama nalaze se u Bosni i Hercegovini. Kako neslužbeno doznajemo iz pouzdanih izvora, djevojke su u nedjelju, satima prije nego što je prijavljen njihov nestanak, kao putnice u autobusu prešle granicu kod Nove Gradiške. Kartu su kupile na zagrebačkom kolodvoru.

Prema informacijama raspoloživima do zaključenja ovog broja, djevojke su posljednji kontakt s obitelji imale u nedjelju oko podneva kada dolaze na ručak. No, nisu se pojavile. Mobitele su kasnije isključile.

 O kretanju Eme Novaković, inače studentice prava, i Ene Martinčić, učenice pulske Gimnazije, prije nego su očito napustile Hrvatsku ne zna se mnogo. U Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba navedeno je da Ena Martinčić živi u Mutvoranskoj ulici u Puli, a Ema Novaković u Rovinjskoj ulici, također u Puli, te da su zadnje viđene u Ulici Bože Gumpca 32 u Puli, odakle su se u nepoznatom smjeru otišle automobilom Volkswagen Up crvene boje, registarskih oznaka PU 280-PC.

- Ne možemo ih dobiti. Mobiteli su im ugašeni. Veoma smo zabrinuti i molimo ih da se jave. Samo da znamo da su dobro. U nedjelju su se oko podne javile da će doći na ručak, te im se od tada gubi svaki trag, izjavio je za Glas Istre Marko Martinčić, nono nestalih Puljanki, inače iskusni političar i bivši IDS-ovac. Rekao je da je najvažnije da su žive i zdrave.

Nastojali smo doznati što se točno dogodilo s mladim djevojkama kojima se od nedjelje gubi svaki trag. Zna se, međutim, da su u nedjelju ujutro, oko 10 sati, u Barbarigi sudjelovale u blažoj prometnoj nesreći koju je skrivio njemački državljanin. Policija je obavila očevid, no kako nije bilo ozlijeđenih nije bilo potrebe za intervencijom drugih službi. Nijemcu je izdan prekršajni nalog, a nisu bile pod utjecajem alkohola ili droga.

 Usto, u to vrijeme još nije bio prijavljen njihov nestanak. Međutim, sve indicije ukazuju na to da do Zagreba nisu stigle automobilom, budući da nije evidentiran njegov prelazak tunela Učka, a ni naplatnih kućica na Ipsilonu. Automobil zasad nije pronađen.

Navodno im je krajnje odredište trebao biti Beograd.

- Svi su obaviješteni, a moj sin je već u BiH i traga za njima. Ne želim razmišljati crno i vjerujem da je u pitanju samo mladost, ludost. Nikada nisu bile problematične, dobre su to cure. Ne znam zašto su otišle preko granice, nemaju nikoga tamo, kratko je prokomentirao Martinčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini