NAJNOVIJEPULA

Natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata: PRVO MJESTO KLUBU 119. BRIGADE

| Autor: Borka PETROVIĆ

Istarska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizirala je Svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije koje se proteklog vikenda održalo u Puli. Domaćin natjecanja bio je Klub 119. brigade. Natjecanje se, doznajemo od predsjednika udruge Marijana Mužinića, organizira tradicionalno već 21 godinu za redom.

- Cilj natjecanja je okupljanje što većeg broja hrvatskih branitelja iz županije i njihovo zajedničko druženje kroz sport i rekreaciju, ali ujedno i održavanje psihofizičke kondicije i boljeg zdravstvenog stanja, veli Mužinić.

Na natjecanju je sudjelovala oko 250 natjecatelja iz svih ogranaka UDVDR-a i to Bujštine, Buzeta, Labina, Poreč, Pule, Rovinja, Kluba 119. brigade iz Pule, Udruga veterana 35. inženjerijske bojne iz Pule i Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja, odnosno ukupno devet ekipa. Natjecali su se u osam disciplina: malom nogometu, potezanju konopa, šahu, streljaštvu, kuglanju, boćanju, stolnom tenisu i kartanju u briškuli i trešetama. Najbolji rezultat i prvo mjesto u sveukupnom plasmanu osvojio je Klub 119. brigade iz Pule, drugo mjesto pripalo je UDVDR-ogranku Poreč, a treće ogranku iz Pule.

Pokrovitelj natjecanja je Istarska županija, a supokrovitelji Grad Pula te općine Fažana, Medulin i Marčana.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam