u emovoj ulici

NASTAVLJENO RUŠENJE ROMSKOG NASELJA U PULI Zeko Ćuna: Naš saborski zastupnik davao nam je po 500 kuna za glas i ništa nije riješio. Jetiš Eko Bajrami nas nije zaboravio. On je car!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Nastavljeno je rušenje derutnog romskog naselja u Emovoj ulici nadomak pulske Arene. U trenutku dolaska naše novinarske ekipe, bager je u samo nekoliko poteza sa zemljom sravnio ostatke dotrajalih baraka u kojima su donedavno živjele romske obitelji.

Njih 60-tak, među kojima je i dvadesetak malene djece, već je preselilo u nove domove. Stanove im je dodijelio Grad Pula na osnovu socijalne liste. U Emovoj ulici je i jučer bilo u najmanju ruku živo. Iako su već svi preselili u nove domove, dvadesetak Roma došlo je svjedočiti rušenju naselja u kojem su mnogi napravili svoje prve korake.

- Imamo novi dom sretni smo do neba, ali nije nam baš svejedno gledati rušenje baraka u kojim su neki od nas proveli 30 godina. Tu smo se rodili i odrasli, tu su nam se rodila djeca, kaže Samir Bajramović, koji se već preselio sa svojom šesteročlanom obitelji. Svi od reda hvale svog predstavnika u Vijeću Roma Grada Pule Jetiša Bajramija.

- Da nije bilo njega ništa od ovoga se ne bi dogodilo. Više od trideset godina slušamo jedno te isto i stalno je netko nešto obećavao, ali jedino je Bajrami ispunio obećanje, kaže nam Bajramović.

- Puno je bilo lažnih obećanja, najviše od našeg saborskog zastupnika Veljka Kajtazia, ali njega može biti sram. Sve nas je prevario. Jedino nas Jetiš nije izdao, dodaje Bajramović. Nadovezuje se Zeko Ćuna.

- Ma sram može biti tog našeg saborskog zastupnika. Došao je ovdje pred izbore i obećavao da će nam srediti smještaj ako glasamo za njega. Sve je bila prevara. Nudio je ljudima 500 kuna samo da mu daju glas. I ja sam uzeo novac, priznaje Ćuna.

- Jetiš je car, njemu kapa dole! Da nije bilo njega, nikad se ovo ne bi riješilo. Hvala Bogu da se nitko nije razbolio ovdje, kaže Ćuna. U nove prostore trebaju preseliti još dvije obitelji. Što će na lokaciji u Emovoj ulici biti nakon rušenja, zasad se još točno ne zna. Okolni stanari priželjkuju dječje igralište i park, ponajviše jer djeca u tom dijelu grada nemaju u blizini niti jednu zelenu površinu za druženje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater