RECIKLAŽNO DVORIŠTE

SANIRA SE STANJE NAKON POŽARA U METISU: Do daljnjeg zastoj u prihvatu glomaznog otpada

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Zaprimamo glomazni otpad iz Pule, Medulina, Vodnjana i Fažane, a naši korisnici su upoznati da je zbog požara prihvat sada usporen. Sve će i dalje normalno funkcionirati, no potrebno nam je još neko vrijeme da se organiziramo, kazao je voditelj pulskog centra Josip Butorac

Što je uzrok nedavnom velikom požaru koji je buknuo u reciklažnom dvorištu tvrtke Metis još uvijek nije službeno potvrđeno.

Voditelj centra Josip Butorac ranije je rekao da je do požara najvjerojatnije došlo zbog samozapaljenja. Podsjetio je da se u dijelu koji je izgorio odlagao samljeveni i glomazni otpad prikupljen s područja grada Pule i okolnih naselja.

- Taj dio moramo sanirati i zato tu lokaciju ne upotrebljavamo. Otpad koji je dosad stizao iz reciklažnih dvorišta i dalje će dolaziti, ali na drugu stranu pogona.

Znači, sve što smo dosad radili, radit ćemo i dalje. Činjenica je da je zbog požara došlo do malog zastoja, no situacija će se brzo stabilizirati. Pripremamo lokaciju koja će kroz para dana biti spremna za prihvat glomaznog otpada, rekao je Butorac.

- Što se tiče preuzimanja glomaznog otpada s gradovima i općinama s kojima imamo ugovor, to se trenutno odvija malo usporeno, ali i to će se riješiti kroz nekoliko dana.

Zaprimamo glomazni otpad iz Pule, Medulina, Vodnjana i Fažane, a naši korisnici su upoznati da je zbog požara prihvat sada usporen. No, sustav neće propasti i nastavit ćemo preuzimati taj otpad. Sve će i dalje normalno funkcionirati, no potrebno nam je još neko vrijeme da se organiziramo, kazao je Butorac.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater