ZADIMLJENA CIJELA PULA 

VIDEO/NAKON POŽARA U METISU: Osim smrada i dima nije bilo opasnosti po građane jer nije došlo do sagorijevanja opasnih tvari. UZROK POŽARA SAMOZAPALJENJE?

| Autor: Borka PETROVIĆ


14.00 sati: Josip Butorac, voditelj pulske podružnice Metisa novinarima je dao izjavu u kojoj je kazao da je do požara došlo u jedan u noći te da je gorjelo oko 200 metara kubnih usitnjenog glomaznog otpada koji se prikuplja po gradu i ovdje odlaže. Na novinarsko pitanje pojasnio je da se radi o odbačenim madracima i namještaju i kako se on nakon usitnjavanja odvozi te da u zapaljenog gomili nije bilo opasnog otpada.

Na pitanje znaju li se uzroci požara kazao je da je, po svemu sudeći, zbog jako visokih temperatura došlo do samozapaljenja, a da će konačne rezultate dati istraga koja se provodi.

Na pitanje o tome zašto se požar nije primijetio prije i jesu li imali noćnog čuvara Butorac je kazao da u to doba noći nisu imali ljudi u reciklažnom dvorištu te se zahvalio vatrogascima na brzoj intervenciji.

Upitan da prokomentira gusti dim koji je gušio velik dio Pule čitavog prijepodneva kazao je kako smatra da osim smrada i dima nije bilo opasnosti po građane jer nije došlo do sagorijevanja opasnih tvari.

- Znamo da su se susjedi bunili i nekoliko smo puta razgovarali s njima, no smatramo da osim povremenog smrada svojim djelovanjem nismo znatno utjecali na kvalitetu njihova života, kazao je voditelj pulskog Metisa suočen s primjedbama susjeda da se ovako nešto moralo dogoditi. Zaključio je da su ovdje bile inspekcije i nisu utvrdile nikakve propuste.

Što se tiče nastale štete Butorac veli kako ona nije velika jer stroj za usitnjavanje otpada nije znatno oštećen te se ona procjenjuje na sedam do deset tisuća kuna.

11.45 sati: Prema najnovijim informacijama s terena, požarište odlagališta otpada Metis pri kraju je sanacije.

- Sanacija dobro napreduje, a zrak se nakon požara na širem gradskom području značajno očistio pa u ovom trenutku mjere opreza vrijede samo za stanovnike koji žive u neposrednoj blizini odlagališta i to samo dok se požar u potpunosti ne ugasi, javlja nam načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pule Pula Klaudio Karlović.

Podsjećamo, požar koji je noćas izbio u odlagalištu otpada Metis brzom je intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula veoma brzo lokaliziran i stavljen pod nadzor.

Video: Danijel Ferić/Facebook

Požar na odlagalištu otpada Metis u Šijani, koji je izbio noćas oko jedan sat, stavljen je pod nadzor! Kako na terenu doznajemo od vatrogasnog zapovjednika i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Pule Klaudija Karlovića, brzom intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula, požar je u kratkom roku lokaliziran i stavljen pod nadzor.

Priopćenjem se oglasio i Stožer civilne zaštite Grada Pule te izdao upozorenje u kojem mole građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi. Posebice se to odnosi na građane koje žive u Šijani, a koju je već tijekom noći prekrio gusti dim. Smrad od dima osjeti se i u drugim dijelovima grada.

Požar je, doznajemo, gasilo ukupno 16 vatrogasaca sa čak deset vatrogasnih vozila.

- Trenutno je u tijeku sanacija i dogašivanje požarišta, kazao nam je Karlović koji je odmah ujutro obišao teren sa zamjenikom gradonačelnika Grada Pule Robertom Cvekom i pročelnikom Ureda Grada Aleksandarom Matićem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater