nakon dan i pol gašenja

Vatrena buktinja konačno pod kontrolom: IZ METISA RAZMIŠLJAJU O PRESELJENJU U KANFANAR!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Pulski vatrogasci napokon su uspjeli ugasiti požar koji je buknuo u noći sa subote na nedjelju nakon čega sa nad čitavom Pulom nadvio gusti oblak dima. Vatrogasni zapovjednik Klaudio Karlović kaže da su požar gasili dan i pol, a danas ujutro nakon što je ponovno tijekom noći tinjalo, požarište je stavljeno pod kontrolu. Karlović ističe da su vatrogasne ekipe na odlagalištu i cijelu lokaciju drže pod nadzorom. Na zgarište u Metisovom pogonu izašle su i policijske snage koje provode očevid i trebaju utvrditi što je uzrok požara.

Voditelj pulskog Metisa Josip Butorac ponovio je da je najvjerojatnije došlo do zamozapaljenja no ne isključuje ni ljudski faktor. Na upit jesu li svjesni da stanovnici okolnih kuća već godinama ne mogu živjeti od nesnosnog smrada koje se širi odlagalištem i da su u nekoliko navrata upozoravali da je odlagalište "tempirana bomba", Butorac je potvrdio da ozbiljno razmišljaju o preseljenju i pronalasku alternative lokacije. Još nije želio o detaljima ali najavio je mogućnost preseljenja pogona na području Kanfanara.

Naglašava da imaju video nadzor, a u trenutku izbijanja požara u Metisu, nije bilo radnika te je požar prvi dojavio djelatnik van službe koji se igrom slučaja našao u blizini. Vatrogasci su stigli za deset minuta. Butorac je odbacio je insinuacije da je namjerno netko zapalio otpad, dodajući da materijalna šteta iznosi oko 10 tisuća kuna. Također, rekao je da Metis nastavlja normalno s radom no opožareni dio je zatvoren i nakon istrage kreće u sanaciju. Istaknuo je da se na tom dijelu više neće odlagati stari i namještaj i madraci te da s Herculaneom pregovaraju o nekim drugim varijantama. Tijekom današnjeg posjeta centru svjedočimo   apokaliptičnom prizoru, a nesnosan smrad i dalje se širi do okolnih kuća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom