NASTAVAK RADOVA NAKON BOŽIĆA

NAKON PADA KAMENE GROMADE U ULICI SERGIJEVACA Zgrada će pod sigurnosnu skelu, stanari se konačno odlučili za obnovu pročelja

U dogovoru sa stanarima javili smo se i nekim izvođačima i čekamo njihove ponude. Plan je da se već u siječnju ili veljači odabere najoptimalnija opcija, a zatim i započne s obnovom fasade, kaže Klaudio Ferlin, direktor Stambenog inženjeringa koji upravlja zgradom

| Autor: Roberto RAUCH
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Nakon ovonedjeljnog urušavanja krovnog vijenca s vrha zgrade u Ulici Sergijevaca, djelatnici Stambenog inženjeringa, koji upravlja zgradom, u ponedjeljak su uklonili dio stršećeg kamenja koje je predstavljalo opasnost, a radove će nastaviti nakon Božića, kada će na zgradi radi sigurnosti prolaznika biti postavljena i zaštitna skela, umjesto zatvaranja ulice.

Potvrđuje nam to direktor Stambenog inženjeringa Klaudio Ferlin, tvrdeći da s Gradom Pulom dobro surađuju, da su svi reagirali promptno i da je hitna sanacija obavljena kako treba.

- U ponedjeljak smo obavili najnužnije radove, a jučer smo Gradu Puli poslali zahtjev za zauzimanje javne površine za postavu zaštitne skele na razini prve etaže, kaže direktor Ferlin.

Gradski pročelnik Aleksandar Matić ističe da je Grad Pula, shvaćajući ozbiljnost situacije, momentalno poduzeo sve aktivnosti kako bi se izvršila hitna intervencija te su preventivno uputili upravitelja i na ostale potrebne radnje koje slijede po uklanjanju neposredne opasnosti.

- Sandra Kilibarda iz Stambenog inženjeringa kontaktirala je gradski Pododsjek za redarstvo, uz molbu da se s obzirom na hitnoću omogući ulazak kamiona s košarom u Ulicu Sergijevaca, a da rješenja i odobrenja nemaju. Grad Pula je upravitelju promptno omogućio ulaz vozilom u ulicu te pritom nismo definirali rokove u kojima je potrebno izvesti radove kao ni bilo kakva druga ograničenja budući da je riječ o hitnoj intervenciji, a zna se što se podrazumijeva pod hitnom intervencijom. Upravitelj je, sve kako bi se moglo promptno reagirati, upućen i na daljnju proceduru za nastavak radova koje je na toj građevini potrebno poduzeti, kaže pročelnik Matić.

Iz tvrtke upravitelja zgrade saznajemo da je urušavanje vijenca potaknulo suvlasnike da idu na dugoročno rješenje, odnosno da sudjeluju u financiranju obnove pročelja. Podsjetimo, vlasnici stanova i obrtnici koji u prizemlju imaju dva poslovna prostora prošle su godine već održali sastanak u vezi sanacije pročelja, no od radova se ipak odustalo. Projektantska je procjena investicije od prije dvije godine bila 400.000 kuna, danas će vjerojatno biti veća.

- Suvlasnici zgrade voljni su da se problem riješi. Još prije je napravljena sva potrebna dokumentacija, skupa s projektom, troškovnikom i suglasjem konzervatora. Zainteresiranost do sada nije bila velika, što je i razumljivo jer su se prije samo nekoliko godina suvlasnici već zadužili da bi se napravio novi krov. Što se tiče obnove pročelja, u dogovoru sa stanarima smo se javili nekim izvođačima i čekamo njihove ponude. Plan je da se već u siječnju ili veljači odabere najoptimalnija opcija, a zatim i započne s radovima. Kako bi stanarima pomogli oko sufinanciranja, projekt ćemo prijaviti i na Dolcevitu, kaže Ferlin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini