NAJNOVIJEUPISI U SREDNJE ŠKOLE

NAJMANJE NJIH ŽELI U TRGOVCE: Umjetnička, Gimnazija, Tehnička, Ekonomska i Medicinska škola popunjene u ljetnom roku

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

U Školi za turizam i ugostiteljstvo u jesenskom roku mogu se upisati još dva kuhara i jedan komercijalist, a najviše je mjesta, čak 18, ostalo u razredu trgovaca. Mjesta ima i u Industrijsko-obrtničkoj, Glazbenoj i Talijanskoj školi

Završili su ljetni upisni rokovi u prvi razred deset pulskih srednjih škola u kojima je bilo mjesta za 910 učenika. Onima koji se nisu uspjeli upisati u prvom krugu preostaje jesenski rok. Neke škole tradicionalno su najzanimljivije osmašima i u njima se sva mjesta popune već u ljetnom roku. Među njima je i Gimnazija u koju se upisalo 168 učenika u pet razreda, i to u svim smjerovima (opća, opća-odjel za sportaše, jezična i prirodoslovno-matematička, kaže ravnatelj Filip Zoričić.

Velik je interes i za zanimanja u Tehničkoj školi: i ondje su u startu popunjena sva mjesta. Upisano je ukupno 112 učenika.

Ispod praga

- Svake godine đaci iskazuju najviše interesa za određena zanimanja, a ove su godine to arhitektonski tehničar i tehničar za mehatroniku. Dosta je prijavljenih ostalo ispod praga, veli ravnateljica Sandra Balde.

I Ekonomska je škola popunjena u ljetnom roku, i to jedan razred poslovnih tajnika i dva razreda ekonomista, ukupno 72 učenika. Ravnatelj Petko Radulović veli da već sedam, osam godina vlada velik interes za ovim zanimanjima, koja se "razgrabe" već u ljetnom roku.

Popunjena je i Medicinska škola, i to dva razreda medicinskih sestara i jedan razred fizioterapeutskih tehničara, ukupno 72 učenika. Ravnatelj Ivan Žagar potvrđuje velik interes i za ovu školu koju su upisali mnogi odlikaši.

Iako primaju 24 fizioterapeuta, prijavljeno je dvostruko više učenika.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam