Prema odabiru čitatelja glasa istre

NAJBOLJE KUĆICE NA PULSKOM ADVENTU Evo priča njihovih "stanara"

| Autor: Ružica KORACA
Advent u Puli (Snimio Milivoj Mijošek)

Advent u Puli (Snimio Milivoj Mijošek)


Hiža od biškoti po odabiru čitatelja Glasa Istre najbolja je kućica na ovogodišnjem adventu u Puli. U mini Facebook anketi ona je osvojila najviše glasova, a slijede Nadine fritule. Potom se natiskalo nekoliko kućica na čelu s Uliksom koji je osvojio treće mjesto.

Najviše glasova dobila je Hiža od biškoti - tradicija prije svega. Svi oni koji su bili na prvim pulskim adventima sjećaju se dvije simpatične dame koje su uveseljavale sve koji su došli uživati u njihovim fritulama. Sada nisu redovno u kućici jer su postale none, ali ponekad uskoče. Razgovarali smo s vlasnikom i djelatnikom ove obiteljske priče. Diego Biljuh sretan je i zadovoljan ovogodišnjim adventom, cirkulacijom ljudi, ali i odabirom čitatelja Glasa Istre koji su ih proglasili za najbolje. Za one koji to eventualno ne znaju, Hiža od biškoti nalazi se u Parku Grada Graza.

Advent u Puli

- Činjenica da smo izabrani za najdražu kućicu adventa istovremeno nas je ugodno iznenadila i obvezala da se i dalje nastavimo truditi i biti najbolji u tome što radimo. Ovo priznanje je zapravo naša zajednička nagrada i potvrda kvalitetnog i ustrajnog rada, ali i osmjeha koji pružamo a kojeg svi mi trebamo, kazao je Biljuh.

Hiža od Biškoti postoji od prvog pulskog adventa te se kao takva jedina održala sve ove godine, što govori o kvaliteti ponude i obiteljskoj tradiciji koja se gaji, što su prepoznali brojni ljudi koji su odabrali baš njih kao najbolju adventsku kućicu.

- Naša ponuda je šarolika, ipak najprepoznatljiviji proizvod svakako su fritule rađene po domaćoj recepturi. Uvijek su preporuka fritule s Nutellom i Linoladom koje ljudi obožavaju, posebice u hladnim večerima kada odlaze u šetnju gradom. Svake se godine trudimo dodatno usavršiti i poboljšati recepturu, a sve kako bi našim kupcima, koji nas prate od samog početka, pružili vrhunski proizvod, zaključio je Biljuh te najavio posebnu verziju fritula iz njihove radionice recepata upravo za Božić.

Uz fritule u ponudi imaju palačinke alla puff koje se također mogu začiniti brojim preljevima i posipima. Uz slatki dio asortimana, u Hiži od biškoti može se kupiti kuhano vino te gin-gle-bells topli kokteli, kao i čaj i ostala pića.

- Želim istaknuti kako je cilj naše ponude, koja je u jednakoj mjeri prilagođena djeci i odraslima, pulski advent upotpuniti nečim istinski tradicionalnim. Naša misija je biti kućica koja uveseljava svojim proizvodima sve posjetitelje te iz koje se šire mirisi koji asociraju na Božić, kazao je zadovoljni Diego Biljuh. 

Čarobne Nadine fritule 

Druga adventska kućica koja je oduševila prema našoj anketi na facebooku su Čarobne Nadine fritule koje su se smjestile na Giardinima. Nadine fritule također također su već nekoliko godina dio pulske priče u vrijeme Božića. Nada je zapravo gospođa iz Oprtlja koja svoje fritule ima u Rijeci, Zagrebu, pa čak i Trstu. Odabir drugog mjesta ih je jako ugodno iznenadio, toliko da smo im dva puta morali ponoviti. Naime, Nadina djelatnica koja sa sinom vodi kućicu dodatno je ponosna jer je odana poslodavcu koji će ovim činom znati više cijeniti njezin rad.

- Jako nam je drago da smo odabrani. Ne mogu vjerovati, srce mi je puno sada kada čujem da su ljudi zadovoljni Nadinim fritulama. Sin i ja radimo za gospođu Nadu već četiri godine, kazala nam je djelatnica Majda Vukadinović.

Što se tajne odličnih fritula tiče, zapravo smo shvatili da i nema neke posebne tajne, ali ima one koja se odnosi na ljubav i odanost prema poslu kojeg radiš.

Advent u Puli

- Doduše, cimet i šećer su poseban dodatak. Ljudi imaju strpljenja, simpatični su i komunikativni i to je ono što me veseli u ovom poslu. U fritulice ide brašno, mineralna voda, jogurt, sol, šećer i jaja, te dodatci. Šećer pomiješan s cimetom daje odličan zimski štih, istaknula je Aleksandra.

"Tajna je u našem ombolinu, ginu i - osoblju" 

Treće mjesto zauzeo je Christmas story by Barlogistic and Caffe bar Uliks koji je ugodno iznenađenje adventa jer su prvi put u toj priči. Oni imaju isključivo slanu ponudu hrane i raznolika pića, na čelu s već poznatim pulskim ginom Sette Monti.

Taj gin proizveo je Karlo Damijanić koji je jedan od dva šefa kućice uz Stefana Bimbašića iz Uliksa. Oni su se smjestili, logično, preko puta istoimenog kafića pored Zlatnih vrata. Osim raznolike hrane i pića, nude i široki osmjeh na licu.

- Ono što nas je izdvojilo od drugih je, siguran sam, naš ombolino. Jako sam sretan da je to upravo tako. Prva nam je godina, a obmolino je vrhunski sendvič o čijoj se kvaliteti priča širi od usta do usta. Mislim da je kvaliteta našeg ombolina, zapravo njegovi sastojci, naša najveća tajna, ali i sigurnost. Također, tu je i kuhani džin koji je odličan, ali i prvi pulski džin kojeg je napravio moj partner. I osoblje je ključ uspjeha, što također treba napomenuti. Tu smo Karlo, Erika i ja, ali nadopunjavamo se jer je posla dosita jako puno, kazao je Stefan Bimbašić, dodavši da se uz sav optimizam temeljen na kvalitetnoj ponudi nije nadao baš ovolikom broju ljudi.

Advent u Puli

- Spremni smo na sve, imamo dovoljno sastojaka i radimo s osmjehom na licu. Nisam očekivao da ćemo biti treći u odabiru vaših pratitelja. S obzirom da nam je prva godina, to je doista odlično. Druge godine idemo još jače, kazao je Stefan. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter