NITKO IM NE MOŽE STATI NA KRAJ

NA VALDEBEKU DEVASTIRAJU IGRALIŠTE: Obijesni vandali zavezali gol špagom i vukli ga motociklom! Ovo je već treći gol koji se mora mijenjati

 Ista skupina mladih stalno uništava stvari. Dođe naš djelatnik na igralište, a oni sjede na košu u obruču. Pokuša s njima razgovarati, ali ništa. Razbili su i zaštitnu ogradu igrališta, razvalili čelični okov ormarića za struju, kaže direktor Pula Sporta Samuel Smailbašić. Kaže da će problem riješiti uskoro, a do tada gol ne predstavlja opasnost jer je zavezan za ogradu

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Snimio  Dejan Štifanić

Snimio Dejan Štifanić


Nakon što je mještanin redakciji Glasa Istre dojavio da je gol na igralištu u Valdebeku devastiran, obišli smo područje i imali što vidjeti, ali i čuti od prolaznika i stanara koje smo ondje susreli. Gotovo je svaki stol s klupama uništen, razbijeni su ograda igrališta i nogometni gol, uništena su vrata ormarića za električnu energiju, išarane table i konstrukcije u dječjem parku…Ovo je multifunkcionalno sportsko-dječje igralište, na koje se dugo čekalo i koje predstavlja dnevni boravak mještana ovog naselja, izgrađeno prije samo pet godina.

Ilustracija

Psuju i galame

Naši sugovornici, svi do jednog, rekli su da skupina mladih srednjoškolske dobi svake večeri ometa stanare glasnom muzikom, vikom i divljanjem. Tvrde da je taj problem započeo prije dvije godine, a o njemu se u Glasu istre tada već i pisalo. Od čak tri prolaznice saznajemo da su jedne večeri zavezali drvo špagom, iščupali ga i vukli ga motorom, a nedavno su to učinili i s nogometnim golom!

Dugogodišnja stanarka Valdebeka kaže da su svi susjedi i korisnici igrališta i parka upoznati s ovim problemom, ali da mu se nikako ne može stati na kraj. Ističe da su to društvo mladih nekoliko puta upozorili na nedolično ponašanje i galamu, na što bi im oni odrješito odvratili psovkama. Više od toga, kažu, ne mogu jer strahuju i za svoju imovinu, s obzirom da žive u blizini igrališta. Pričajući o vandalizmu koji se ovdje događa gotovo svake večeri, napominje da su jedan dan zapalili špagu u dječjem parku, što je moglo kobno završiti.

O ovom problemu upoznata je gradska tvrtka Pula Sport, zadužena za održavanje i upravljanje igralištem u Valdebeku, kao i drugim sportskim objektima na području Pule.

Aluminijski gol sigurniji

- U Valdebeku se konstantno događaju vandalizmi. Ovo je već treći gol koji mi moramo mijenjati. Ista skupina mladih stalno uništava stvari. Dođe naš djelatnik na igralište, a oni sjede na košu u obruču. Pokuša s njima razgovarati, ali ništa. Razbili su i zaštitnu ogradu igrališta, razvalili čelični okov ormarića električne energije da bi upalili struju, a ne mogu jer je "na timer". Prijavio sam to u gradsku pisarnicu jer je sada dogovor da će svi vandalizmi ići tim putem, napominje direktor Pula Sporta Samuel Smailbašić. Kaže da će problem riješiti uskoro, čim se to bude moglo, a do tada gol ne predstavlja opasnost jer je zavezan za ogradu dok se ne popravi ili dok se ne osigura novi.

-Ovaj aluminijski gol imamo na svim igralištima, puno su sigurniji nego oni prije, odnosno nisu opasni kao nekadašnji teški čelični golovi. Jedan aluminijski gol su već u Valdebeku slomili na pola pa smo ga morali baciti, sva sreća pa je Grad imao drugi u rezervi pa je brzo zamijenjen. Druge golove naši djelatnici stalno popravljaju jer im pokidaju zadnju stranu. Na drugim igralištima u Puli stvarno nema ovakvih problema, svi golovi su čitavi, no na ovom u Valdebeku se konstantno ovo ponavlja, što znači da je upravo ta skupina problematična, koja ne cijeni ono što ima i s čime se igra, kaže Smailbašić. Napominje da ako bi se išlo na opciju zaključavanja igrališta preko noći, problem bi bio što bi išli preskakat visokuogradu, što bi pak bilo jako opasno. Dodaje i da su članovi Mjesnog odbora Valdebek razgovarali sa spomenutom skupinom mladih, no stvari se ni nakon toga nisu promijenile.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini