KINO U KVARTU

Na Trgu kralja Tomislava zaživjela nova inicijativa, klinci su oduševljeni i kažu: FILMOVI NA NEKOLIKO METARA OD MOJE ZGRADE!

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Do 3. listopada, ukoliko meteorološke prilike dozvole, besplatne kino-projekcije održavat će se u 12 pulskih kvartova, na otvorenom, s animiranim i igranim filmovima za najmlađe

U najčudnijoj godini ikada, kada je i kultura zaživjela na drukčiji način, rađaju se i pozitivne ideje i inicijative. Među njima je i novi program Javne ustanove Pula Film Festival "Kino u kvartu", koji je debitirao večeras na Trgu kralja Tomislava.

(Dejan ŠTIFANIĆ)

Do 3. listopada ukoliko meteorološke prilike dozvole, kino-projekcije održavat će se u 12 pulskih kvartova, vani, s animiranim i igranim filmovima za najmlađe i to potpuno besplatno. Povratak je to druženju po kvartovima, da se filmovi gledaju vani i da se djecu već od malih nogu nauči ljubavi prema filmskoj umjetnosti.

Tko prvi, njemu stolica

Program se provodi uz preporuku Stožera civilne zaštite te će broj gledatelja biti ograničen na 80, uz popisivanje gledatelja, dakako. Do realizacije ove manifestacije došlo je zahvaljujući Gradu Puli i gradskoj Turističkoj zajednici, koji su nabavili platno na napuhavanje što se lako može seliti s lokacije na lokaciju.

Trg kralja Tomislava i uobičajeno je navečer vrlo živ. Od kada je obnovljen u srpnju 2017., postao je pravo sijelo života na Verudi, posebice u večernjim satima. Fontane su posebno atraktivne djeci koja obvezno moraju proći tu đir prije spavanja, malo se rastrčati i poigrati, a oni nešto stariji dolaze ovamo družiti se i opustiti.

Sestre Tea i Tisa (Dejan ŠTIFANIĆ)

Upravo zato ovo je bio idealan ambijent za projekciju prvoga filma za najmlađe, a bio je to "Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom". Večeras je na ovome trgu bilo posebno živo uz izvrsno raspoloženje.

Prijatelji Gabrijel i Filip (Dejan ŠTIFANIĆ)

Sestre Tisa (8) i Tea (10) oduševljene su što se film prikazuje na svega nekoliko metara od njihove zgrade, a male sestre Vita, prvašica, i troipolgodišnja Greta isto su bile jako sretne što su tu filmovi. Gabrijel (9) i Filip (7,5), učenici OŠ Veruda, jako dobri su prijatelji i jedva su čekali da film počne.

Sestrice Vita i Greta (Dejan ŠTIFANIĆ)

Svi su pohvalili ovu inicijativu, ističući da u ovim teškim vremenima svima nama treba ovako nešto, da se ljudi malo maknu od problema, da ne slušaju samo vijesti i brojke o novooboljelima, a posebice dobro to dođe djeci u nikada težoj i neizvjesnijoj školskoj, odnosno vrtićkoj godini. Stolice se dijele po principu - tko prvi, njemu stolica, a roditelji stoje po strani. Kako smo vidjeli prije projekcije, svi klinci su bili silno uzbuđeni i veseli, jedva čekajući da počne film.

Danas u Šijani

Već u petak je na programu nova projekcija. U 20.30 sati na igralištu kod Stande u Šijani prikazat će se animirano-igrana komedija "Medvjedić Paddington 2", a u subotu u isto vrijeme kod igrališta u Prilazu Monte Cappelletta na Vidikovcu na redu je animirana pustolovina "Gordon i Paddy".

Idućeg tjedna slijedi obiteljska avantura "Praznici u divljini" i to 17. rujna u Mornaričkom parku, ali budući da dani postaju kraći, početak je u 20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini