LJETNO KINO U GRADIĆIMA SREDIŠNJE ISTRE

Turistička zajednica središnje Istre predstavila promotivni film "DARE TO EXPLORE OUTDOOR"

Ljetno kino u središnjoj Istri nastavlja se danas ispred crkvice sv. Roka u Pićnu s filmom "Rat u kući". U četvrtak 15. srpnja u Svetom Petru u Šumi, na trgu ispred pavlinskog samostana bit će prikazan film "Ljeto u Provansi". U četvrtak 22. srpnja, slijedi Gračišće s filmom "Zadrži dah", a 29. srpnja film "Ljeto u Provansi" u Boljunu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Promotivni video Dare to Explore outdoor

Promotivni video Dare to Explore outdoor


Ispod ladonja u Tinjanu, održana je premijera promotivnog filma "Dare to explore outdoor" koji obuhvaća dio outdoor ponude područja Turističke zajednice središnje Istre, realiziranog u režiji i produkciji labinske tvrtke Level 52.

- Središnja Istra nastoji se pozicionirati kao idealan spoj posebnosti, ali i netaknute prirode idealne za aktivnosti na otvorenom. Tako su ljepota prirodnog krajolika i bogatstvo kulturne baštine ključni elementi turističke ponude, kazala je direktorica TZSI Sanja Kantaruti dodavši da su usvojena načela sporog, zelenog i zdravog turizma.

Za turiste aktivnosti na otvorenom

Kako bi se gostima približila ponuda aktivnosti na otvorenom, stvoren je promotivni film koji upravo ističe te adute: biciklizam, pješačenje, trčanje, sportsko penjanje, ribolov, jahanje pa do adrenalinskog parka u Kringi te Zip linea i speleoavanture u Pazinskoj jami. 

Nova produkcija nastavak je suradnje TZSI s tvrtkom Level 52, čiji je prvi film Dare to Explore osvojio zlato u New Yorku i Hamburgu, te drugo mjesto na prestižnom turističkom sajmu u Berlinu. "Cilj nam je bio, kao i uvijek, napraviti nešto drugačije pa smo film začinili glazbom koja spaja etno i elektronsku glazbu", istaknuo je redatelj i glazbeni producent Sanel Isanović. Za snimanje, montažu i kolorkorekciju bio je zadužen Antonio Zulijani, dok je producentica Bianca Dagostin. Osim njih premijeri, koja je prethodila prvom filmu u sklopu Ljetnog kina u središnjoj Istri, nazočio je Goran Hrvatin načelnik Općine Tinjan.

Sv. Lovreč, Draguć, Karojba i Pazin

Ljetno kino u središnjoj Istri nastavlja se danas ispred crkvice sv. Roka u Pićnu s filmom "Rat u kući". U četvrtak 15. srpnja u Svetom Petru u Šumi, na trgu ispred pavlinskog samostana bit će prikazan film "Ljeto u Provansi". U četvrtak 22. srpnja, ljetno kino gostuje na glavnom trgu u Gračišću, s filmom "Zadrži dah". U četvrtak 29. srpnja na rasporedu je film "Ljeto u Provansi", koji će biti prikazan u boljunskom kaštelu. U četvrtak 5. kolovoza u Svetom Lovreču na Placi će se prikazati film "Rat u Kući". U četvrtak 12. kolovoza, na trgu u Draguću, bit će projekcija filma "Prije ponoći". U četvrtak 19. kolovoza, na sportskom igralištu u Karojbi, održat će se projekcija filma "Hollywoodska prevara". Posljednji datum ljetnog kina je srijeda 25. kolovoza, kada će se u Pazinu, na platou ispred Kaštela, održati projekcija filma "Mali Budo". Sve projekcije filmova započinju u 21 sat.

Također, do konca kolovoza traje i "Central Istria free walk tour" u kojem zainteresirani mogu, u pratnji licenciranog turističkog vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku, otkriti priče šarmantnih mjesta središnje Istre. Razgledi su besplatni uz obavezne prijave. Više informacija može se saznati na web stranici www.central-istria.com.

Žminjsko ljetno kino Zad kaštela

U Žminju kreću projekcije filmova na otvorenom, Zad kaštela. Ovoga petka, s početkom u 21 sati pogledati se može akcijski film pod nazivom The Vault - Way down. Projekcije su rezultat uspješne suradnje Općine Žminj, Turističke zajednice Općine Žminj i udruge Geminianum s Pučkim otvorenim učilištem iz Pazina. Ulaz je besplatan.

The Vault - Way down film je španjolskog redatelja Jaume Balagueróa. Kad inženjer (Freddie Highmore) sazna za tajanstvenu, neprobojnu tvrđavu koja se skriva ispod španjolske banke, pridružuje se grupi majstora lopova koji planiraju ukrasti legendarno izgubljeno blago zaključano unutra dok cijeloj zemlji odvlači pozornost španjolsko finale Svjetskog kupa. S tisućama nogometnih navijača koji navijaju na ulicama i zatvaranjem sigurnosnih snaga, ekipa ima samo nekoliko minuta.

Ulaz je besplatan, a za osvježenje i kokice pobrinut će se žminjska udruga Geminianum. Besplatne ulaznice mogu se dobiti prijavom na mail udrugageminianum@gmail.com te u uredu TZ Žminj radnim danom od 8 do 16 sati. Broj ulaznica je ograničen na 100.

Sljedeća projekcija filma "Rat u kući" bit će u petak 23. srpnja u 21 sati. Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum