Traga se za "dojavljivačem"

MLADENAČKA PSINA NA NOGE DIGLA VIŠE OD 50 LJUDI ŽURNIH SLUŽBI: Već nakon dva sata pretrage u bujskoj Srednjoj gospodarskoj školi utvrđeno da je dojava o bombi lažna


Prema anonimnoj dojavi u 7.45 sati u Županijski centar 112 je javljeno da je u Srednjoj gospodarskoj školi Buje postavljena bomba. Na teren su upućene sve hitne službe, od vatrogasaca, policije i hitne pomoći sa više vozila, a učenici i profesori su evakuirani.

Na mjesto događaja upućeni su i djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske koji su uz pomoću službenog psa za detekciju pregledali školsku zgradu, i već su u 9.20 sati utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku dojavitelja.

Prostor oko škole je zatvoren i zabranjen za kretanje. Ubrzo nakon dojave na mjesto događaja je došao i gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin koji je razgovarao sa voditeljima hitnih službi, ravnateljem srednje Gospodarske škole Milivojem Gospićem i ravnateljicom Srednje škole Vladimir Gortan, Anom Zubčić Kuhar.    

Policija je odmah po evakuaciji škole krenula u pretragu prostorija za što je angažiran i pas tragač te djelatnici protueksplozivnog odjela policije. Radi mogućnosti ozljeđivanja na mjestu događaja je bila medicinska ekipa.

Učenici su se u najvećem broju rasuli po Bujama ni malo zabrinuti jer se očito radi o nečijoj psini. Prvo pitanje koje su postavili svi je bilo, ako je na rasporedu bio nekakav ispit ili nešto slično. No, dojava je, bez obzira ako se radi o pravoj ili lažnoj na noge dignula najmanje 50 djelatnika nekoliko službi što nije šala. Policija je ravnatelju Gospiću dala naputak da provjeri sve što se trebalo događati u školi, ako je bilo nekakvih sukoba između učenika i profesora ili bilo kakvu situaciju koja bi nekog ponukala za takvom dojavom. Gospić je policiji odmah izjavio da nije upoznat ako su djeca imala neki "opasan" ispit.

-Trenutno ne znam što su djeca imala na rasporedu, no provjeriti ćemo sve što je potrebno. Jednako tako ako je bilo nekih sukoba između učenika ili sa profesorima, kazao je policiji Gospić.

Iste naputke je dobila i ravnateljica Zubčić Kuhar u okvirima svoje škole. Gradonačelnik Vižintin oštro osuđuje ovakve činove i nada se da će policija promptno uloviti dojavitelja te lažne dojave. Naime, lažne dojave nisu nikakva novost, no najviše se "bombi postavlja" u zgradi sudova, a manje u školama. Zadnja dojava da je bomba postavljena u zgradi suda bila je krajem siječnja prošle godine u Puli. Zgrada suda je evakuirana i pregledana i nije pronađena nikakva eksplozivna naprava. Slično je bilo i na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli prije četiri godine. U svakom slučaju nadležne službe vrlo ozbiljno shvaćaju dojave i ništa ne prepuštaju slučaju. (M. S.)

       

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter