NAJNOVIJE


PULSKI KARNEVAL SUDJELOVAT ĆE 27 GRUPA

MASKENBAL U VELIKOM ŠATORU NA KAROLINI Tisuću maškara danas u defileu gradom

(D. ŠTIFANIĆ)

Od 15 sati u šatoru na Karolini kreće zabava uz Maura Staraja & La Banda bend. U 15.30 sati u sklopu velikog maskenbala održat će se izvlačenje dobitnika nagradne igre Glasa Istre u kojoj je glavna nagrada automobil Honda Jazz, a od 17 sati na programu je DJ Teddy Lee

Pulski karneval, peti po redu, održat će se danas. Na karnevalu će sudjelovati 27 karnevalskih grupa iz Istre, Slovenije i s Kvarnera i s ukupno tisuću sudionika. Maškare dolaze iz Pule, Lupoglava, Krnice, Koromačnog, Buja, Savudrije, Ližnjana, Manjadvorci, Izole, Lanišća, Rovinjskog Sela, Marčane, Medulina, Ćepića, Višnjana, Labina, Žejana, Crikvenice, Viškova, Rijeke i Moščenićke Drage.

Alegorijska kola

Karnevalsku povorku predvodit će pulske mažoretkinje i Puhački orkestar Grada Pule, a novost ove godine je što će na Karolini biti postavljen veliki šator u kojem će biti organiziran ručak za maškare i velika maskenbalska zabava.

Okupljanje maškara predviđeno je na Karolini od 10.30 do 11 sati. U podne maškarana povorka kreće s Karoline prema Areni i Portarati, gdje će se održati predstavljanje maškaranih grupa, pa ulicom Sergijevaca do Foruma i nazad Kandlerovom do Karoline.

Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu te preko rive na Karolinu. Nakon ručka u šatoru za sve sudionike, od 15 sati na Karolini kreće zabava uz Maura Staraja & La Banda bend. U 15.30 sati u sklopu velikog maskenbala održat će se izvlačenje dobitnika nagradne igre Glasa Istre u kojoj je glavna nagrada automobil Honda Jazz, a od 17 sati na programu je DJ Teddy Lee.

Paljenje pusta

Dodajmo da će od 12 do 14 sati na snazi biti posebna regulacija prometa u centru grada, i to na potezu Karolina-Riva-Arena-Portarata. Organizatori 5. Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli Vrh – Valmade.

Inače, karnevalu je prethodila tradicionalna predaja ključeva Grada maškarama 17. siječnja, a sve završava 5. ožujka kada će se održati paljenje pusta kod semafora na Velom Vrhu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam