PULA

"MALI ISTRAŽIVAČI" prošetali kroz povijesna razdoblja, uz puno kreativnosti


Djeca koja su pohađala radionicu su Aldin Ališić, Benedikt Palić, Uma Trgovčić, Lucian Džodan, Lovro Unković, Nina Matijaš, Marta Lukinić, Helena Grubešić i Ela Marenčić, kazala je Tina Širec Džodan

Nova, zanimljiva radionica naslovljena "Mali istraživači", održavala se tijekom srpnja u prostoru Kratera u Rojcu. Pod vodstvom Tine Širec Džodan i Jadranke Ostić, djeca su uz terenski rad učila puno toga o bogatoj pulskoj baštini.

- Krenuli smo s Histrima i stigli smo do Rimljana u Puli. Radionica se sastoji od izlaska na teren (spomenici kulture poput Arene, Foruma, Svetih srca) i nakon toga uslijedilo je obrađivanje naučenog putem različitih metoda, kazala je Tina Širec Džodan.

Prilikom našeg posjeta radionici, zadnjeg dana, ostalo je tek četvero djece jer su ostali već krenuli na godišnji. Čim smo ušli, svi su rekli da im je to bilo super.

Uz voditeljice Jadranku i Tinu, s njima su radile i suradnice - Ljubica Širec, umirovljena muzejska pedagoginja te kiparica iz Kranja Martina Marenčić. Radionica je trajala tijekom cijelog srpnja radnim danima od 9 do 15 sati, a svaki dan se održavala terenska nastava. Gledali su sve filmove za djecu koji su bili na programu na filmskom festivalu.

- Upisali su me roditelji i rekli da će mi ovdje biti super, a tako je i bilo. Najviše sam radio s glinom i to mi je bilo najbolje, veli Benedikt. Nina kaže da iako joj je bilo teško budit se rano, ovdje joj je bilo jako lijepo, a jako joj se svidio dječji filmski program.

Raditi skulpture od papira bilo je najzanimljivije Aldinu, a Lovru se svidjelo - sve. Svi su jednoglasno rekli da im je jako zanimljiva izložba u Svetim srcima. Partner u održavanju radionica bio je Arheološki muzej Istre, a program je financirao Grad Pula. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter