ARENA INTERNATIONAL

DO 7. KOLOVOZA DILJEM PULE To je ležerno, ali u isto vrijeme i vrlo profesionalno muziciranje


Tu polaznici sa svojim mentorima vježbaju individualno i skupno muziciranje, te se pripremaju i za razne koncerte koji se održavaju u crkvi sv. Franje, Europskom centru za mir i razvoj te Zajednici Talijana

 

Prvi tjedan u kolovozu u znaku je glazbenih radionica Arene International, koje se održavaju na raznim lokacijama u Puli - od spomen-sobe Antonia Smareglie, Slovenskog kulturnog društva Istra i drugih.

Tu polaznici sa svojim mentorima vježbaju individualno i skupno muziciranje, te pripremaju se i za razne koncerte koji se održavaju u crkvi sv. Franje, Europskom centru za mir i razvoj te Zajednici Talijana. Polaznici obrađuju djela istarskih, ali i svjetski poznatih skladatelja.

Mentori za klavir su Giorgio Lovato i Chiara Bertoglio, za klavir i čembalo Tatiana Šverko, a korepetitor je Leonardo Angelini. Mentori za orgulje bit će prof. dr. Norbert Duchtel i Eugen Sagmeister, za gudače Nicola Mansutti, Natalija Čabrunić Pfeifer i Dubravka Jančić, a za gitaru Žarko Ignjatović. Za solo pjevanje i zbor mentori su Maria Grazia Biancolin, te Orietta Šverko, Alessandro Svab i Sabine Rossert-Koye, za flautu Romano Pucci, klarinet Ivano Brambilla, obou Pietro Milella, a fagot Alessandro Dosso. Tu su i radionice za kompoziciju i aplikaciju suvremenih medija, koje vode Edoardo Milani i Laura Mjeda Čuperjani. Recimo i to da je maestro Romano Pucci bio prva flauta milanske La Scale, te da je nastupao na najpoznatijim svjetskim pozornicama, a ovdje već četvrtu godinu zaredom radi s mladim učenicima.

Obrađuju se djela istarskih skladatelja kao što su Giuseppe Tartini, Antonio Smareglia i Nello Milotti, te svjetski poznatih poput Rossinija i Debussyja. (V. BEGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini