NA RUBU EGZISTENCIJE

HITNO TREBA POMOĆ! Labinska legenda Euro Laube Keko prolazi kroz najteže razdoblje života: ŽIVI BEZ STRUJE, VODE I PRIMANJA


Približava se kraj ljeta i dolazak hladnijeg vremena, a samozvani Labinski kauboj, šerif i maršal Euro Laube Keko, omiljeni gradski osobenjak, i dalje na adresi 9. septembar bb živi bez struje i vode. Vodomjer mu je skinut još 1. prosinca 2011. godine na njegov zahtjev, kažu u Vodovodu, a do danas Laube nije podnio zahtjev za ponovno postavljanje vodomjera na navedenoj adresi. Euro je u velikim financijskim problemima, račun mu je zbog ovrhe odavno blokiran, a prihoda nema.

Međutim on ne želi moliti, tražiti pomoć, a nitko se od institucija ne zauzima za njega. Činjenica je da se Euro ne može i ne zna brinuti za sebe, a nitko neće prihvatiti odgovornost za čovjeka koji živi sam u trošnom stanu bez struje, vode i novca. Može li netko riješiti Eurov problem jer on očito sam ne može, i omogućiti čovjeku koji ima 72 godine da u toploj sobi gleda TV, a ujutro se može oprati i istuširati? Visoki upravni sud nedavno je objavio presudu temeljenu na Zakonu o vodama da se nikome ne smije obustaviti isporuka vode zbog dugova.

Direktor Vodovoda Labin, Dino Škopac, kaže da će se vodomjer na zahtjev stranke postaviti odmah nakon podmirenja računa za postavljanje vodomjera, koji se dostavlja potrošaču neposredno nakon zaprimljenog zahtjeva i kontrole od strane tehničke službe. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater