NAKON TEKSTA U GLASU ISTRE

AKO NE MOGU LABINJANI MOGU PULJANI Pulska tvrtka Arh Zona 21 platit će labinskom kauboju Keku uključivanje vodomjera!

Snimio A. KIRŠIĆ

Snimio A. KIRŠIĆ


Nakon našeg teksta o Labinskom kauboju i šerifu Euru Laube Keku koji godinama živi u trošnom stanu u kojem prokišnjava krov, bez struje i vode, a nitko se ne zauzima za njega javila nam se pulska tvrtka Arh Zona 21 iz Japodske 27 i u dopisu, koji je potpisao Zdenko Kovač dipl.ing. arh kao odgovorna osoba izrazila spremnost da pomogne Keku.

"Slijedom članka objavljenog u Glasu Istre od 05. rujna 2018., u kojem je pisano o sudbini labinske legende Eura Laube Keka, izjavljujem da će tvrtka Arh zona21 d.o.o. Pula snositi troškove priključka vodomjera,u cilju omogućavanja g. Keku da, dostojno čovjeka koji živi nota bene u 21. stoljeću, može imati šansu u najmanju ruku popiti čašu vode i umiti se u svom vlastitom domu, kaže se u dopisu kojeg nam je uputio Zdenko Kovač u ime tvrtke Arh zona 21.

Podsjetimo, samozvani Labinski kauboj,šerif i Maršal Euro Laube Keko, gradska legenda na adresi 9. Septembar bb – Labin živi bez struje,vode i primanja jer mu je račun blokiran. Vodomjer mu je skinut još 1. prosinca 2011. godine na njegov zahtjev, kažu u Vodovodu, a do danas Laube nije Labinskom Vodovodu podnio zahtjev za ponovno postavljanje vodomjera na navedenoj adresi jer jednostavno nema novaca za podmirenje duga i plaćanje troškova priključka vodomjera. Euro je u velikim financijskim problemima, račun mu je zbog ovrhe odavno blokiran a prihoda nema. Međutim on ne želi moliti, tražiti pomoć a nitko se odlabinskih „institucija“ ne zauzima za njega. Činjenica je da se Euro ne može i ne zna brinuti za sebe a nitko neće prihvatiti odgovornost za čovjeka koji živi sam u trošnom stanu bez struje, vode i novca. On očito sam zbog nesposobnosti i nesnalažnjivosti ne može riješiti svoje osnovne probleme kako bi u 72. Godini života u toploj sobi gledao tv a ujutro se oprao i istuširao. Visoki upravni sud nedavno je objavio presudu temeljenu na Zakonu o vodama da se nitkome ne smije obustaviti isporuka vode zbog dugova pa nam je Dino Škopac, direktor Vodovoda d.o.o. Labin na naš upit objasnio kako Euro može opet dobiti vodu

"Vodomjer će se na zahtjev stranke postaviti na postojećem mjernom mjestu odmah nakon podmirenja računa za postavljanje vodomjera koji se dostavlja potrošaču neposredno nakon zaprimljenog zahtjeva i kontrole od strane tehničke službe. Računi se nakon postavljanja vodomjera dostavljaju na potrošača koji je vlasnik tj. korisnik nekretnine. Račun za uslugu postavljanja vodomjera, ali i redoviti mjesečni računi, mogu se dostavljati i/ili biti plaćeni i od strane drugog platitelja koji isto zatraži, uz suglasnost vlasnika nekretnine. Platitelj može biti i tijelo lokalne samouprave ili neka druga pravna ili fizička osoba, a za sve navedeno potrebno je dostaviti pismeni zahtjev, rekao je Dino Škopac, direktor Labinskog Vodovoda. Keko ne želi teražiti povratak vodomjera a dugove ne može platiti pa se eto u Puli našla tvrtka s humanim ljudima koji će to učiniti umjesto njega. Dok je imao mirovinu koja je iznosila oko 2.330 kuna a gradski socijalni cenzus je cca 2.160,00 kn. Euro je bio nešto preko 160 kuna iznad gradskog „socijalnog cenzusa“. Da bi dobio subvencioniranu električnu energiju do određenog iznosa, za samca besplatno 3 kubična metra vode, drvo za ogrjev itd trebao donijeti tri posljednja izvoda o mirovini i potvrdu o njezonoj blokadi tj. ovrsi ali on nema tu dokumentacije niti zna o tome brinuti i može razumjeti. Pitali smo hoće li svi biti samo nijemi promatrači Kekove tužne sudbine i propasti ili će se netko zauzeti za njega, zatražiti postavljanje vodomjera i plaćati mjesečnu potrošnju vode, primjerice Grad Labin, Centar za socijalnu skrb, Crveni križ, neka druga institucija, tvrtka ili pojedinac donator jer Euro Laube Keko očito ponosan ili inatljiv ne želi sam za sebe tražiti pomoć. I pomoć je stigla od dobrih ljudi iz Pule. (Branko BIOČIĆ)

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter