financiranje iz EU

Caritas: 300.000 kuna za pomoć školarcima


Caritas je priopćio u petak kako je u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb, u sklopu projekta "Caritas - ne riječima, već djelima" financiranim iz EU Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), podijelio uoči početka nove školske godine pakete sa školskim priborom i sportskom operem u vrijednosti od 300.000 kuna.

Pakete sa školskim priborom i športskom opremom preuzeli su centri za socijalnu skrb Krapina i njegova podružnica u Pregradi, Zabok i podružnica u Klanjcu, Donja Stubica i Zlatar Bistrica u Krapinsko-zagorskoj županiji te Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Velika Gorica i Zaprešić u Zagrebačkoj županiji. 

U sklopu projekta Caritas je organizirao i dva edukativna izleta za školarce: 28. kolovoza organiziran je posjet Tehničkom muzeju u Zagrebu za 28 djece iz Krapinsko-zagorske županije, a 30. kolovoza posjet Muzeju krapinskih neandertalaca »Kraneamus« u Krapini za 45 djece iz Zagrebačke županije. 

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, početkom kolovoza ove godine projektu "Caritas - ne riječima, već djelima" dodijeljeno je pet milijuna kuna u okviru natječaja "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II" iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Osim pomoći u školskom priboru i športskoj opremi, 4500 osoba pogođenih siromaštvom s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije dobit će pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima, navode u Caritasu.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of