novost u gradu

INVESTICIJA POZNATE PULSKE UGOSTITELJSKE OBITELJI. U bivšoj kotlovnici otvoren restoran Fabbrica. "Dimnjak ostaje, to je zaštitni znak Pule"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Obitelj Otočan, braća Toni Dorijano i Oriano, poznati IDS-ovac, ovog su tjedna u obnovljenom zdanju bivše kotlovnice bivše tvornice duhana u Kandlerovoj ulici otvorili restoran Fabbrica. Uz pizzu napoletanu koju pripremaju picajoli iz Napulja, nude i craft pivo, odležano meso pečeno na ugljenu, snack i doručak, kaže Doris Cerin Otočan koja s obitelji vodi ovaj restoran. Sve namirnice od kojih se priprema pizza nabavljaju iz Italije, kaže ona.

Braća Otočan su, podsjećamo, bivšu kotlovnicu s dimnjakom visokim 41,65 metara, izgrađenim 1940. godine, putem svoje tvrtke Campo Marzio još 2017. godine kupili na licitaciji od Arena trikotaže u stečaju za 4,5 milijuna kuna. Tad su potvrdili da rušenja dimnjaka, zaštićenog kulturnog dobra, neće biti.

"Dimnjak ostaje, to je zaštitni znak Pule", izjavio nam je svojedobno Toni Dorijano Otočan, koji o ovoj investiciji nije želio previše govoriti. Obitelj Otočan na atraktivnim lokacijama u središtu Pule posjeduje još nekoliko restorana i kafić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum