NAJNOVIJEADIO PAMET

I PULA ZABRANILA TIRAMOLU, STANOVNIŠTVO OGORČENO: "Neka nam Grad svima kupi sušilice"

| Autor: Chiara BILIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Građani koji se ogluše na odluku bit će kažnjeni s čak 500 kuna, odnosno 250 na licu mjesta * Puležanima zabrana nije po volji. Nemaju svi sušilice, velike stanove, ili zgrade s unutrašnjim dvorištem

Čisto se rublje više ne smije iznositi u javnost! Usvajanjem nove odluke o komunalnom redu i Pula je, uz niz drugih primorskih gradova poput Rijeke, Šolte, Mljeta, Kaštele, ali i kontinentalnog Osijeka, zabranila sušenje veša na štriku, takozvane tiramole, na javnim površinama.

"Na prozorima i vratima, balkonima, ogradama i drugim dijelovima zgrade koji su okrenuti prema površini javne namjene nije dozvoljeno vješati ili izlagati rublje, posteljinu, sagove, krpe i druge predmete kojima se nagrđuje vanjski izgled zgrade", glasi odredba čije će poštivanje nadzirati komunalni redari. Građani koji se ogluše o novu odluku bit će kažnjeni s čak 500 kuna, odnosno 250 na licu mjesta!

Puležanima zabrana o vješanju košulja, potkošulja, lancuna i čarapa preko ulica, pod vedrim nebom, blago rečeno, nije po volji.

Nemaju svi sušilice, velike stanove. Ili zgrade s unutrašnjim dvorištem. Gospođa Vesna, na svu sreću, živi u jednoj takvoj, svoj veš suši daleko od očiju javnosti. Stoga njezino rublje ne smeta nikome. Ona sigurno neće imati problema, ali čak niti ona nije protiv tiramola. Mišljenja je da se ionako previše toga zabranjuje.

- Tiramoli su dio mediteranskog štiha. Svakako bi se o toj odluci dalo promišljati, možda ima smisla u nekim gradskim zonama, ali meni, recimo, od štrika više smeta zvonjava sv. Antuna, veli Vesna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam