"LJETO KLASIKE"

I ove godine u pulskom amfiteatru: TRI DRAGULJA KLASIKE

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke i ove će godine gostovati u pulskoj Areni. Opera Giacoma Puccinija "Tosca" na programu je 3. srpnja, a 6. srpnja održat će se večer najpoznatijih opernih arija i dueta skladanih za žene. Repriza Bizetove opere "Carmen", koja je izvedena i prošle godine, bit će na programu 7. kolovoza

 

Nakon uspješnog programa Ljeto klasike u Areni, iz produkcije Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, koje je održano u Puli prošle i pretprošle godine, sudeći po najavama nastavlja se i ove sezone, a ljubitelje klasike očekuju sjajni programi. Riječki HNK Ivana pl. Zajca ove će godine gostovati u pulskoj Areni s operom Giacoma Puccinija "Tosca" 3. srpnja. Potom će se 6. srpnja održati   večer najpoznatijih opernih arija i dueta skladanih za žene. Repriza Bizetove opere "Carmen", koja je izvedena i prošle godine, bit će na programu 7. kolovoza

Iznimna Tosca

Dramaturg-redatelj "Tosce" je je Marin Blažević, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenografi Alan Vukelić/Marin Blažević. Asistentica redatelja je Sofija Cingula, mezzosopranistica koja predaje i na pulskoj Muzičkoj akademiji. Uloge tumače Kristina Kolar, Domagoj Dorotić, Giorgio Surian, Luka Ortar, Ivan Šimatović, Saša Matovina, Sergej Kiselev, Slavko Sekulić, Vanja Zelčić i Slavko Sekulić.

"Kao u svakoj mojoj dosadašnjoj opernoj režiji, tako je i u ovoj sama režija zapravo u funkciji dva meni bitnija izazova. Režija, tek je poziv na kreativnu suradnju s iznimnim glumačkim osobnostima, opernim umjetnicama i umjetnicima s kojima dijelim sretnu priliku zajedničkog promišljanja i oblikovanja predstave. Ove 'Tosce' ne bi bilo bez upravo njih dvoje, Kristine Kolar i Giorgia Suriana. Na jednoj od prvih proba 'Macbetha' zajedno smo shvatili da 'moramo raditi Toscu', kazao je Marin Blažević prilikom riječke premijere.

Operne arije

Tri dana kasnije, 6. srpnja, održat će se večer najpoznatijih opernih arija i dueta skladanih za žene. Repriza opere Bizetove opere "Carmen" koja je izvedena i prošle godine, bit će na programu 7. kolovoza. Riječ je također o operi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca, izvedenoj prvoga dana kolovoza 2019. godine u pulskoj Areni, i to vrlo uspješno.

Sva do sada uprizorena djela klasične glazbe u pulskoj Areni polučila su izniman rezultat kod publike, stoga i ne čudi da je treću godinu zaredom nastavljena ta suradnja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini