SPEKTAKULARNA IZVEDBA

Poznata Bizetova opera 1. kolovoza u Puli: POSVE NOVO RUHO PULSKE ARENE

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Arenine drevne kamene tribine, inače rezervirane samo za gledatelje, isključivo će za ovu izvedbu postati pozornica, a njezina spektakularna arhitektura - scenografija predstavi

 

Opera riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca ovoga ljeta u pulski amfiteatar dovodi jednu posve iznimnu "Carmen". Produkcija slavne Bizetove opere na programu 1. kolovoza, u sklopu festivala Summer Classics/Ljetna klasika, režirana je posebno za Arenu, a njezine scenografske i svjetlosne intervencije pulsku će ljepoticu pretvoriti u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu.

Arenine drevne kamene tribine, inače rezervirane samo za gledatelje, isključivo će za ovu izvedbu postati pozornica, a njezina spektakularna arhitektura - scenografija predstavi. Niti gledatelji na tribinama neće biti samo pasivni promatrači. Oni će biti dio same predstave "Carmen", koje solisti, zbor i balet pozivaju da im se pridruže u izvedbi.

Pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog Yordana Kamdzhalova, u naslovnoj će se ulozi predstaviti Ivana Srbljan, a u ulozi Don Josea Aljaž Farasin. Oboje su svoje interpretacije ovih uloga već prikazali internacionalnoj publici na velikim svjetskim pozornicama te su za njih dobili same riječi hvale.

Sada su spremni izaći na pozornicu pulske Arene na koju ovoga ljeta, uz Carmen, festival Ljetna klasika dovodi još dvije iznimne izvedbe: 25. srpnja Verdijevu "Aidu" te 27. srpnja Beethovenovu "Devetu simfoniju".

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK-a Ivana pl. Zajca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom