Ovisi o epidemiološkoj situaciji

LJETO KLASIKE U PULSKOM AMFITEATRU Dvije opere i najljepše arije i dueti za žene

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Ukoliko epidemiološka situacija dopusti, i ove bi se godine trebalo održati Ljeto klasike u pulskoj Areni, i to po treći put. Prošle i pretprošle godine ovaj je program imao veliki uspjeh.

Riječki HNK Ivana pl. Zajca trebao bi gostovati u pulskoj Areni s operom Giacoma Puccinija "Tosca" 3. srpnja. Potom 6. srpnja trebala bi se održati večer najpoznatijih opernih arija i dueta skladanih za žene. Repriza Bizetove opere "Carmen", koja je izvedena i prošle godine, za sada je na programu 7. kolovoza.

Dramaturg-redatelj "Tosce" je Marin Blažević, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenografi Alan Vukelić/Marin Blažević. Asistentica redatelja je Sofija Cingula, mezzosopranistica koja predaje i na pulskoj Muzičkoj akademiji. Uloge u ovom opernom spektaklu tumače Kristina Kolar, Domagoj Dorotić, Giorgio Surian, Luka Ortar, Ivan Šimatović, Saša Matovina, Sergej Kiselev, Slavko Sekulić, Vanja Zelčić i Slavko Sekulić.

"Heroine, najpoznatije operne arije i dueti skladani za žene" imat će kao solistice renomirane glazbenice, a to su Kristina Kolar, Anamarija Knego, Diana Haller i Ivana Srbljan, a dirigentica je Beatrice Venezi. Na programu su arije Verdija, Gounoda, Puccinija, Bellinija, Mozarta, Händela, Purcella...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of