SLUŽBENO PRIOPĆENJE

GRAD PULA: Tri direktora su smijenjena, za još tri tvrtke ide prijedlog za smjenu

| Autor: Glas Istre
Gradonačelnik Filip Zoričić (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Gradonačelnik Filip Zoričić (snimio D. ŠTIFANIĆ)


Grad Pula je objavio službeno priopćenje vezano za smjene na čelnim pozicijama u gradskim tvrtkama:

"Odlukom gradonačelnika o razrješenju od utorka, 26. listopada 2021. godine, Grad Pula smjenjuje direktore triju gradskih trgovačkih društava: Fratarski, Castrum i Monte Giro.

Odlukom gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, koja stupa na snagu 8. studenoga 2021. godine, s mjesta direktora društva Fratarski smijenjen je Vjekoslav Jozanović, Castruma Aleksandar Matić i Monte Gira Darko Buršić.

Nadalje, prijedlog za smjenom direktora bit će upućen i članovima Skupštine Luka Pula, Herculanea i Pragrande.

U četvrtak, 28. listopada, Skupština trgovačkog društva Herculanea odlučuje o imenovanju članova Nadzornog odbora od strane Grada Pule, nakon čega će se konstituirati Nadzorni odbor i raspisati natječaj za novog direktora.

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, koja će se održati 17. studenoga 2021. godine, predložit će se imenovanje članova Nadzornih odbora ostalih društava, a zatim će se uputiti skupštinama tih društava koje se moraju sazvati osam dana unaprijed.

Raspisivanje i provedba natječaja za izbor direktora Castruma, Luke Pula, Fratarskog i Monte Gira očekuje se u prosincu ove godine.

Do raspisivanja natječaja poslove iz nadležnosti direktora obavljat će pročelnici ili imenovani zaposlenici tih društava", stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater