VREMEPLOV

GLAS ISTRE SE NA DANAŠNJI DAN 1980. BAVIO I PRIJEVOZNIČKIM PROBLEMIMA: Taksist dobio godinu dana zatvora zbog preskupih vožnji!


Vožnju je pulski taksist do Bala naplatio 380 dinara, a smio je 112 dinara, a od pet turistkinja za vožnju između hotela "Brioni" i "Pula" tražio je 230 dinara, mada je najviša cijena mogla iznositi 61 dinar. One su protestirale, ali je on zatvorio vrata automobila i nije ih puštao dok nisu platile koliko je tražio. Sud mu je odrezao zatvorsku i novčanu kaznu, ali i zabranu taksiranja tri godine

Neuobičajeno, ali rubriku Vremeplov i zbog danas aktualnog problema otvaramo tekstom "Naplaćivao i triput skuplje" iz crne kronike. Objavljen je u Glasu Istre od utorka 9. rujna 1980., ali imena ne otkrivamo.

"Privatni taksist iz Pule (…) osuđen je u Općinskom sudu u Puli na godinu dana zatvora. Presuda ga obvezuje da plati i 10 tisuća dinara novčane kazne. Oduzeta mu je i neopravdano stečena imovinska korist u iznosu od 1.500 dinara", pisalo je u Glasu Istre. Taksist podmiruje i sudske troškove u visini od 2.000 dinara, a izrečena mu je i zabrana obavljanja taksi usluga u trajanju od tri godine.

"U više je navrata naplaćivao skuplje usluge građanima koje je prevozio svojim taksijem. Među novcem koji je neopravdano više uzimao od stranac bili su i američki dolari. Ukupno je protiv njega podneseno devet prijava, a na njegovo arogantno ponašanje žalili su se i neki njegovi kolege taksisti", pisao je izvjestitelj.

Taksist je, između ostalog, dvojici mladića od Pule do Bala naplatio vožnju 380 dinara, a najviše je smio naplatiti 112 dinara, stranom turistu je od aerodroma do hotela "Pula" uzeo 15 dolara, a mogao je naplatiti protuvrijednost 153 dinara. I vožnju za pet turistkinja između hotela "Brioni" i "Pule" naplatio je 230 dinara, mada je najviša cijena usluge mogla iznositi 61 dinar. One su protestirale, ali je on zatvorio vrata automobila i nije ih puštao dok nisu platile koliko je tražio. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter