NAJNOVIJE


VJETAR U LEĐA

Galižanac kupio i poklonio dvadeset janjaca - DAMIR ISKRIĆ OSTVARIO ŽELJU MALOM FARMERU AMERU


San ovog mališana je da postane najveći i najpoznatiji farmer na ovim prostorima, a podijelio ga je s televizijskom emisijom Provjereno Nove TV * Njegova želja stigla je do ušiju Damira Iskrića koji je bez puno premišljanja odlučio malenom Ameru pomoći da dostigne svoj cilj

 

Desetogodišnji Amer iz okolice Bratunca u Bosni i Hercegovini neobičan je klinac. Dok njegovi vršnjaci maštaju o karijeri u nogometu, putu u svemir ili o tome kako će postati poznati youtube influenceri, mali Amer puno je skromniji, realniji i konkretniji. San ovog mališana je da postane najveći i najpoznatiji farmer na ovim prostorima, a podijelio ga je s televizijskom emisijom Provjereno Nove TV. Otkrio je svoju najveću želju u televizijsku kameru, te ispričao kako je već sad počeo i sam raditi na tome kako bi mu se taj san jednog dana možda doista i ostvario.

"Djed mraz Iskrić"

Zahvaljujući emisiji njegova želja stigla je do Galižane i do ušiju tamošnjeg "djeda Mraza" Damira Iskrića koji je bez puno premišljanja odlučio malenom Ameru dati malo vjetra u jedra da bi jednog dana možda doista stigao do svog cilja. Iskrić koji je nakon iste emisije prije nekoliko godina pomogao riješiti pitanje smještaja za jednog pulskog beskućnika malom je Ameru Ibrahimoviću u Živinicama kupio, a zatim u Pobuđu kod Bratunca, gdje dječak živi sa svojom obitelji, i odvezao stado od čak dvadeset janjaca.

"Prije nekoliko dana vidio sam na TV-u priču o malom Ameru i dirnula mu priča i iskrena želja tog djeteta da vlastitim radom i trudom postigne nešto u životu. Njegov san je naizgled jednostavan, da postane farmer, no u skromnim uvjetima života u kojima žive on i njegova obitelj, te uz jednako tako skromne mogućnosti i ta jednostavna želja za mnoge je nedostižna. No i tu je prepreku to dijete preskočilo i našlo načina da skupi novac i kupi prvu janjad, a kako mu je želja bila da u ovoj godini udvostruči to svoje malo stado ja sam mu bez previše razmišljanja u tome pomogao", kazao nam je ovaj galižanski poduzetnik opisujući kako je došlo do ove neobične inicijative i akcije kojom je još jednom zasluženo privukao pažnju medija.

Damir Iskrić i sam je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali već više od dva desetljeća živi i radi u Galižani. Ovaj građevinski poduzetnik izuzetno je društveno aktivan, pa je tako uz funkciju predsjednika Nacionalne zajednice Bošnjaka i oporbeni vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vodnjana. Oduvijek, kako kaže, drži da je ljudska zadaća onih koji mogu pomagati onima koji sami nemaju ili ne mogu, pa je tako uz mnoge anonimne donacije Iskrić prije dvije godine pomogao naći krov pod glavom i Saidu Muharemiju kojeg većina Puljana zna kao Muju. (Milan PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam