NOMAD

FOTOGALERIJA / U Puli otvoren novi restoran. Vlasnik je poznato ime, a voditelj bivši zamjenik gradonačelnika. Pogledajte tko je bio na otvorenju

| Autor: Lara BAGAR


Ako ne možeš u svijet onda svijet dolazi k tebi - i to na pladnju ili tanjuru. Filozofija je to novootvorenog bistroa/noćnog bara Nomad koji je danas svoja vrata otvorio u trgovačkom centru Pula City Mallu.

Atraktivni eklektični ambijent s isto takvom šarolikom gastro ponudom iz svih dijelova svijeta poziva na pravo nomadsko gastro putovanje. Zanimljiv koncept osmisli su Danijel Birgmajer, uspješan ugostitelj, vlasnik beach bara Zeppelin na Saccorgiani koji je prije toga deset godina vodio cijeli centar Monvi u Rovinju, i Sašo Tajnšek, slovenski ugostitelj, vlasnik meksičkog restorana u Rovinju. Njih dvojica nositelji su i Nomad franšize koji će nuditi drugim centrima.

Sašo otkriva da nisu ograničeni kuhinjama. "Za sada smo odabrali najtipičnija jela poznata ljudima koji su putovali i kojima je to sada nedostupno. Iz vlastitog iskustva znam da mi fali ta egzotična hrana te smo iz svakog kontinenta uzeli nekoliko jela. To je samo djelić hrane koji ćemo kasnije nadograđivati i širiti ponudu".

Tako smo i mi u duhu pravih gastro nomada krenuli na mini putovanje iz Japana s gyozom (tjesteninom punjenom piletinom) i ebi furaiom, odnosno izvrsnim prženim paniranim kozicama s dodatkom ljutog umaka. Ramen, tradicionalna japanska juha s rezancima, shitake gljivama, algama, mariniranim jajem i mesnim dodacima bio je vrhunac japanskog putovanja. Potom nas je pad thai odveo na Tajland s rižinim rezancima s povrćem i dodacima po izboru, dok nam je nasi goreng servirao prženu rižu s povrćem i jajima. Izvrsna pečena rebarca pečena na ugljenu sa slako-ljutim dimljenim umakom vratila su nas u Europu u Njemačku, da bi nas desert Churos odveo u Španjolsku gdje smo uživali u prženim uštipcima punjenima čokoladom. I kava za kraj, i to po našoj želji sa sojinim mlijekom.

Sve u svemu malo globtrotersko putovanje raznim okusima koji su nas odveli u, za sada, još uvijek nedostupne dijelove svijeta. Tu nije kraj priči, sushi bar je spreman i uskoro bi trebao krenuti s radom, a u pripremi je pregršt noviteta koje je najavio voditelj objekta Robert Cvek. Ovaj istaknuti IDS-ovac i bivši zamjenik pulskog gradonačelnika, a prije toga i predsjednik Gradskog vijeća, nakon promjene vlasti u gradu okrenuo je novu stranicu u životu te se odlučio okušati u svijetu ugostiteljstva. I sam kaže da ima već porethodnog iskustva u ugostiteljstvu. Na upit je li teže voditi ugositeljski objekt ili grad kaže da je to neusporedivo, uz opasku da je uživao u starom poslu.

"Vremena se mijenjaju, okolnosti se mijenjaju, te se veselim novim počecima i izazovima", raspoloženo je komentirao Robert Cvek.

Na novom radnom mjestu podršku i sreću došli su mu pružiti i stranački kolege iz IDS-a poput Tiziana Sošića, Vilija Rosande, kao i mnoštvo znatiželjnika koji su u blagdanskom duhu punom dobrih želja poželjeli sreću novom projektu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum